GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Mayıs 2023 Salı 09:31

Gaziemir’de gündem 50 milyonluk borçlanma!

Gaziemir Belediyesi Haziran ayı meclis gündemi belli oldu. 1 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek oturumda Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda meclis üyelerinden 50 milyon TL’lik borçlanma onayı talep edecek

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir gündemine meclis içinde gerek AK Parti-CHP gerekse CHP’nin kendi içinde yaşadığı tartışmalar ile sık sık gelen Gaziemir Belediye Meclisi’nda Haziran ayı olağan oturumunun gündemi belli oldu.

Bir çok maddenin yer aldığı meclis oturumunda en dikkat çekici gündem maddelerinden biri borçlanma talebi oldu. Olası nakit ihtiyacının ortaya çıkması durumunda önceden hazırlıklı olmayı amaçlayan Gaziemir Belediye Başkanlığı, 50 milyon TL’lik kredi çekimi için meclisten onay isteyecek.

ARDA YETKİ İSTEYECEK
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın imza yetkisi isteyeceği meclis oturumunda ilgili madde de şu ifadelere yer verildi;

“Belediyemiz faaliyet ve hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi ve zorunlu giderlerimizin zamanında ödenebilmesi için olası nakit ihtiyacının ortaya çıkması halinde kullanılmak amacıyla (tedbir amaçlı olarak) borçlanma kararı alınmasına ihtiyaç duyulduğundan 5393 sayılı Belediye Kanununun 68. maddesinde (d) ve (c) bentleri gereğince yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda ekteki hesap tablosunda da görüleceği üzere Belediyemiz borçlanma için gerekli şartları taşımakta olup, bu kapsamda 50.000.000,00.-TL borçlanabileceği hesaplandığından, kredi kullanılması için Belediye Başkanı Sayın Halil ARDA’nın yetkili kılınması talebi hk.”