GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ağustos 2018 Çarşamba 14:23

Gaziemir’de gergin danışma kurulu: Yok öyle yağma!

Değişimi savunan isimlerden Gaziemir İlçe eski Başkanı Tekin’in, danışma kurulunda ‘ithal aday’ çıkışında bulunduğu öğrenildi. Sözlere Vekil Beko’dan tepki gelirken ayrıca Tekin’in, Vekil Bayır’ın, ‘kurultay olmalı ama seçimden sonra’ açıklamasına ise ‘Yok öyle yağma’ dediği iddia edildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, ilçe danışma kurulu toplantılarını bitirdi. İl Örgütü Başkan Deniz Yücel başta olmak üzere, 16 Ağustos Perşembe Günü (Yarın) gerçekleştirilecek il danışma kurulu toplantısına konsantre oldu.

İlçe danışma kurullarının yapıldığı süreçte bazı ilçelerde zaman zaman gerginlikler oluştu. Geçtiğimiz günlerde Gaziemir’de basına kapalı olarak gerçekleşen ilçe danışma kurulu toplantısında ise İlçe eski Başkanı Umut Tekin ile Milletvekili Kani Beko arasında gerilim yaşandığı öğrenildi. Salonda değişim isteyenler ve istemeyenler arasında tansiyonun yükseldiği ifade edildi.

Görevi bırakmasına rağmen örgüt üzerinde hala etkisi olduğu bilinen, olağanüstü kurultay tartışmalarının yaşandığı süreçte İlçe Başkanı Kasım Özkan ile birlikte değişimden yana tavır sergileyerek imza veren Tekin’in danışma kurulu salonunda üstü kapalı şekilde Vekil Beko’ya sert bir çıkışta bulunduğu öne sürüldü.

DIŞARIDAN GELEN KİŞİLER NASIL BU KADAR KOLAY MİLLETVEKİLİ OLABİLİYOR?
Tekin’in konuşmasında, “Örgütün içinde bu kadar isim dururken dışarıdan gelen kişiler nasıl bu kadar kolay milletvekili olabiliyor?” ifadesini kullandığı aktarıldı. Bu açıklamalar sonrasında Vekil Beko’nun yerinden kalkarak Tekin’e sert bir şekilde cevap verdiği öne sürüldü. Beko’nun , “Ben yeni milletvekili olmuş olabilirim ama 40 yıllık CHP’liyim. Benim partim ve sendika için yaptıklarımı kimse inkar edemez” dediği belirtildi.  Tekin’in salonda olağanüstü kurultayın yapılma sebeplerini içeren bir konuşma yaptığı öğrenildi. Bazı partililerin de sürece yönelik eleştiri getirdiği ifade edildi.

YOK ÖYLE YAĞMA!
Toplantıya katılan Milletvekilleri Kani Beko ve Tacettin Bayır’ın yöneltilen eleştiriler karşısında mevcut durumu savunduğu öne sürüldü. Vekil Bayır’ın, “Kurultay evet olmalı ama yerel seçim öncesi doğru bulmuyorum” sözlerini sarf ettiği belirtilirken, Tekin’in ise, “ Yok öyle yağma. Bu şekilde seçime girilirse seçim kaybedilir. Değişim istiyorum ama seçimden sonra demek olmaz. Mevcut yönetimle yerel seçime asla gidilmemelidir” çıkışında bulunduğu iddia edildi.