GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Aralık 2019 Çarşamba 11:35

Gaziemir’de çöp krizi: Kontak kapattılar!

Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan yüklenici firma hak ediş alamadığı gerekçesiyle kontak kapattı. Şantiyeden kamyonları çıkarmayan şirket belediye yönetimine çağrıda bulundu. Firma sahibi Abdurrahman Dal, “Biz hakkımızı istiyoruz. Kimseden para dilenmiyoruz” dedi. Diğer yandan konu ile ilgili belediye açıklama yaparak firmanın suç işlediği belirtildi. Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Gaziemir halkı çok ciddi bir salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde yerel seçim sonrası başkanlık koltuğuna oturan Belediye Başkanı Halil Arda’nın kurumdaki çalışma sistemine yönelik uygulamaları sürüyor. Birçok alanda değişikliklere imza atan Başkan Arda, yıllık 20 milyon TL’yi bulan çöp toplama ve temizlik işleri ihalesini kaldırdığını, kamyonları ve araç gereçleri artık belediyeye bir kereliğine satın alarak sorunu çözeceklerini açıklamıştı. Başkan Arda’nın kararı sonrasında yeni çöp toplama araçlarının siparişleri Devlet Malzeme Ofisi’ne verilirken mevcut şirket ile belediye arasında kriz çıktı.

- ÇÖP KRİZİ İLE İLGİLİ BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: FİRMA SUÇ İŞLİYOR!

- AK PARTİ'DEN HEM UYARI VE TEPKİ: GAZİEMİR'DE SALGIN HASTALIK YAŞANABİLİR!

İki yıldır Gaziemir İlçesi genelinde çöp toplama ve temizlik işlerini yapan Şeker Petrol Firması hak edişlerini alamadığı gerekçesiyle işleri durdurdu. Belediyeden sözleşme gereği ay sonunda ödenmesi gereken faturalar aylardır işlem görmeyince firma şantiyeden araçları çıkartmadı. Kontak kapatan kamyonların anahtarları şirket tarafından alındı. Günde iki vardiya esasına göre toplanan çöpler ilçe genelinde belediyeye ait sadece iki araçla çözülmeye çalışılıyor. Toplam 26 kamyon ile ilçede çöp toplayan firmanın kararı sonrasında çöpler ve atıklar birikmeye başladı. Olumsuz hava koşulları ve yağmur nedeniyle çöp toplama ve temizlik işlerinde ciddi aksamalar göze çarptı.

Şeker Petrol isimli şirketin sahibi Abdurrahman Dal yaptığı açıklamada, “Tam dokuz aydır biz hak ediş alamıyoruz. Böyle bir şey olmaz. Bu araçlar akaryakıt harcıyor. Bizim de sorumlu olduğumuz yerler var. Belediyeden hiçbir yetkili ile temas kuramıyoruz. Biz şirket olarak hakkımızı istiyoruz. Kimseden para dilenmiyoruz. Aylık 500 bin TL’nin üzerinde bir hak edişi milyonlarca lira gibi yansıtmak da yanlış. Belediye başkanı aylık 1,5 milyon TL hak ediş vardı diyerek doğru konuşmuyor. Belgeler, kayıtlar ortadadır. Biz, muhatap alınana kadar, ilce genelinde çöp toplamaya çıkmayacağız” diye konuştu.

Öte yandan Gaziemir Belediyesi’nin iki aracı ilçe genelinde çöp toplama hizmetlerine yetişemezken Belediye Başkanı Arda’nın talimatıyla belediyenin çevre belediyelerden takviye araç talebinde bulunduğu öğrenildi.  Ayrıca, DMO’dan sipariş edilen 20’nin üzerindeki çöp kamyonu ve araç gerecin yeni yılda temsil edilmeye başlanacağı bildirildi.