GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Ocak 2021 Perşembe 11:54

Gaziemir'de 10 belediye meclis üyesine ihraç talebi!

Gaziemir Belediyesi Meclisi'nde yaşanan 'Denetim Komisyonu' seçimleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Aralarında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın da bulunduğu 11 Meclis üyesi, CHP Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi 10 ismin ihracı için İl Yönetimine imzalı başvuru yaptığı ancak başvurunun İl Yönetimi tarafından 'grup kararı' olmaması nedeniyle kabul edilmediği öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Belediyelerin bir önceki dönem içinde gerçekleştirdikleri gelir ve giderin araştırılması için kurulan Denetim Komisyonu, Gaziemir'de krize neden olmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu'nun Denetim Komisyonu için kendisi ve Ali Kavasu, Meral Yiğit, Sercan Doğan isimlerini vermiş ancak Derinsu'nun verdiği liste içinde bulunmayan CHP'li Meclis Üyeleri Murat Serin, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık Denetim Komisyonu için adaylığını açıklamıştı.

Mecliste kapalı oylama usulü ile gerçekleştirilen komisyon seçimleri sonrası ise Zenginobuz'un listesinde bulunan isimler Denetim Komisyonu dışında kalırken, Komisyona AK Parti'den Uğur İnan Atmaca, CHP'den ise Murat Serin, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık seçilmişti.

Seçim sonrasında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda CHP'den komisyona seçilen üyeler için "CHP'li arkadaşlarımız AK Partili Üyelerin oylarıyla seçildi. Hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı. Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu ise komisyona seçilen dört ismin grup kararına uymayarak aday olduklarını açıklamıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA GİDİLMİŞTİ
Başkan Arda ve Derinsu'nun açıklamaları sonrası Mecliste Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri arasında derin bir çatlak yaşanırken, Başkan Arda beraberindeki bazı meclis üyeleri ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmişti.

KİMLERİN İHRACI İSTENİYOR?
Yaşanan gerilimlerin ardından ise 27 Ocak tarihinde gerçekleştirilen İl Yönetimi toplantısında kritik bir gelişme yaşandı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve 10 CHP Gaziemir Meclis Üyesi 'Denetim Komisyonu' seçimlerinde yaşanan olaylar nedeniyle; Ünal Işık, Levent Çağlarsu, Murat Serin, Tahir Türkbay, Emin Aksoy, Cemal Çalışkan, Nevin Mutlu, İlhan Özköse, Bengü Sayköse, Lütfü Özcan'ın partiden ihraç edilmesi için, Disiplin Kuruluna gönderilmesi talebinde bulundu.

İL'DEN BAŞVURUYA VETO
İl yönetimine giden imzalı yazı sonrası inceleme yapan yönetim, 'grup kararı' olmaması nedeniyle başvuruyu kabul etmedi.

İLÇE BAŞKANI ÖZKAN: ARKADAŞTA BU ŞEKİLDE BİR ALIŞKANLIK VAR
İl Yönetimine verilen yazıyı gazetemize değerlendiren CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, yönteme ve tüzüğe aykırı bir dilekçe verildiğini belirtti. Özkan, "Arkadaşta bu şekilde bir alışkanlık var. Ne düşünerek getirmedi de oraya götürdü… Eğer bana bilgi vermiş olsalardı ben o dilekçelerini ve müracaatlarını engellerdim.  O dilekçe Arda'nın dilekçesi değil, meclis üyeleri ve grup sözcüsü bu dilekçeyi vermiş. Sayın Arda'nın da imzası olabilir o dilekçede. Ancak yönteme ve tüzüğe aykırı bir dilekçe o. Oraya dört tane isim veriyorlar seçilmesi için. Öyle bir yetkileri yok grup sözcüsünün, böyle bir isim belirleme yetkileri de yok. Grup kararı var gibi seçilen dört arkadaşımızı da, oy veren 10 arkadaşımızı da zan altında bırakıyorlar. Toplantıda grup salt çoğunluğu sağlanamamış ve grup kararı alınamamıştır. Bu nedenle oradaki tüm arkadaşların aday olma yetkisi vardır. Konuyu öğrendikten sonra grup sözcüsü arkadaşı aradım, yaptıklarının yanlış olduğunu ve en azından bana bilgi vermeleri gerektiğini söyledim" ifadelerini kullandı.