GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Şubat 2016 Çarşamba 11:02

Gaziemir Belediyesi’nden girişimciye büyük destek

KOSGEB’in 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası kredi olmak üzere vereceği 100 bin liralık desteği yakalamak için 70 saatlik eğitimden geçen 25 Gaziemirli girişimci eğitimlerini tamamladı.

KOSGEB ile ortaklaşa ‘Yeni Girişimci Desteği Projesi’ni hayata geçiren ilk belediye olan Gaziemir Belediyesi, projenin altıncı etabını düzenledi. Gaziemir Belediyesi ile KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliği ile hazırlanan ‘Yeni Girişimci Desteği Projesi’ için seçilen 25 kursiyerin katıldığı 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sona erdi. Belediyenin kurs ücretlerini karşıladığı proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan ve KOSGEB’in girişimcilik desteğini almaya hak kazanan 25 girişimciye Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Barış Çağlar Çelik, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri, İzmir Karabağlar İş Kur Hizmet Merkezi Aktif İşgücü Hizmet Şefi Banu Bezdan’ın katıldığı törenle sertifikaları verildi.

6 EĞİTİM 175 GİRİŞİMCİ

KOSGEB tarafından iş fikri kabul edilenlere, 30 bin lirası hibe, 70 bin lira kredi olmak üzere toplam 100 bin lira destek verilecek. Dört yıl vadeli olan 70 bin liralık faizsiz kredinin ilk 2 yılı geri ödemesiz olacak. KOSGEB ile ortaklaşa ‘Yeni Girişimci Desteği Projesi’ni hayata geçiren ilk belediye olan Gaziemir Belediyesi bugüne kadar 6 eğitim düzenledi. Eğitimlere katılan 175 Gaziemirli girişimci destek almaya hak kazandı.