GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Kasım 2022 Pazartesi 11:20

Gaziantep'teki dehşetle ilgili Bakan Yanık'tan açıklama!

Gaziantep'te, annesi tarafından aç bırakılıp şiddet gören 5 yaşındaki çocukla ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Zihinsel engelli bir annenin 5 yaşındaki kızına uyguladığı şiddet hepimizi derinden yaraladı. Ailenin 3 çocuğu devlet koruması altına alındı" dedi

Gaziantep'te, evde küçük kızı F.'yi aç bırakıp darp ederek şiddet uyguladığı belirlenerek gözaltına alınan anne tutuklandı. F.'nin 3 kardeşi ise devlet korumasına alındı.

DHA'da yer alan habere göre Şehitkamil ilçesine bağlı Onur Mahallesi'nde yaşayan Cihan Y., köyde zeytin toplamaya gitti ve cumartesi günü geri döndüğü evinde kızı F.'yi darp edilmiş olarak buldu.

Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan ve aç bırakılıp, şiddet gördüğü tespit edilen küçük F., yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Olayla ilgili olarak minik F.'nin yüzde 50 zihinsel engelli raporu bulunan annesi Fatma Y. gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Fatma Yıldız, tutuklanarak cezaevine konuldu.

ÇOCUKLARINA BAKAMADIĞINI SÖYLEDİ
Hurdacılık yapan baba Cihan Y., eşinin kızına sürekli şiddet uyguladığını öne sürerken, diğer çocukları M.S. (6), H.C. (3) ve Ö.İ.'ye (1) bakamadığını söyledi.