GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Aralık 2019 Çarşamba 18:07

Gazetecilerden Danışman Döker’e destek

Gaziemir’de sendikacılar ile yaşanan arbedede kolu kırılan Belediye Basın Danışmanı ve Basın Birimi Fotoğrafçısı Gürkan Çetinkaya’ya yapılan saldırıya tepki gösteren meslektaşları olayı kınadı. Belediye Başkanı Halil Arda, “MOBESE kayıtlarını bekliyoruz. Bu saldırı onlara değil bana yapılmıştır” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda’nın personel politikalarına tepki gösteren Belediye-İş Sendikası’nın eylemleri tatsız bir olayla sonuçlanmıştı. Başkan Arda, aleyhine bildiri dağıtan sendika üyeleri başka bir etkinlikten gelen Belediye Basın Danışmanı Gazeteci Emre Döker ile basın birimi çalışanı Gürkan Çetinkaya’yı saldırmıştı. Belediye zabıtaları ve bazı çalışanların da müdahil olduğu olayda Döker’in kolu kırıldı.

Karşılıklı açıklamalarla farklı bir boyuta gelen olayla ilgili İzmir’deki gazeteciler basın açıklaması yaptı. Genç Gazeteciler Platformu, olayı kınarken Döker’e de sahip çıktı. Platform adına konuşan Gazeteci Belma Yücel, “Gazeteci ve meslek çalışanlarının işleri her geçen gün zorlaşmaktadır. Bu olayı yapanları kınıyoruz. Sorumluların en kısa sürede hukuk karşısına çıkartılmasını bekliyoruz. İşçileri savunduğunu iddia edenlerin fikir işçisine yaptıkları bu saldırı kabul edilemez” dedi.

Basın açıklamasına katılan Belediye Başkanı Halil Arda da, “Bu saldırı onlara değil bana yapılmıştır. Biz, arkadaşlarımızın yanındayız. MOBESE kamera kayıtlarının ortaya çıkmasını istiyoruz.  Görüntülerden ortaya her şey çıkacaktır” diye konuştu.