GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Mayıs 2021 Pazartesi 14:54

‘Garaj değil, park istiyoruz’… Gaziemir’de vatandaşlar eylemde!

İzmir’in Gaziemir ilçesindeki 40 dönümlük araziye ESHOT Garajı yapılmak istenmesi vatandaşların tepkisine yol açtı. Vatandaşlar “garaj değil park istiyoruz” çağrısında bulundu.

EGEDESONSÖZ - Beyazevler Mahallesi’nde bulunan dev araziye ESHOT garajı yapılmak istenmesi vatandaşların tepkisine yol açtı.

İddiaya göre iki ay önce park yapılacağı için çalışmalara başlanan alanda ESHOT Ağır Bakım Garajı yapılmak istendi. Duruma tepki gösteren çevre sakinleri, ‘ESHOT Garajı istemiyoruz’ diyerek çalışmaların olduğu yerde eylem yaptı. Vatandaşlar, çevrede yeterince park olmadığını dile getiren çevre sakinleri, yetkili kişilerden yardım istediklerini belirtti.

Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, yaptığı açıklamada “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi  yurttaşlarımızın feryadını neden duymuyor? Gaziemir İlçesi Beyazevler Mahallesi 1833 ada 5 parselde kayıtlı 40.298 m2 alanda çevre katliamı yaşanıyor. Daha önce bölge sakinleri dilekçe vererek bu alanın park yapılması talebinde bulundular.  2 ay önce İBB park yapacağız bahanesiyle hafriyat çalışmaları başlattı, yaklaşık 2 metre bahçe toprağı kazılarak dere yatağına doğru dolgu yapıldı.  Ayrıca dışarıdan da hafriyat ve moloz getirilerek dere yatağına doğru dolgu ve kademe yapıldı. Bölgede yeterli sosyal donatı alanı olmaması sebebiyle mağduriyet yaşayan yurttaşlarımız, park yapılacak yalanıyla kandırılarak bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Bu alana yapılması planlanan ESHOT garajı optimum dolayısıyla yaşanan trafik yükünü daha da artıracak.  Ayrıca havza alanı ve dere yakınlarında vatandaşa çok sıkı tedbirler uygulayan İZSU, buradan dere yatağına sızması muhtemel mazot yağ ve diğer otobüs bakım ve onarım atıkları için neden sessiz?” dedi.