GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
12 Kasım 2022 Cumartesi 15:50

G20'ye katılmamasının asıl nedeni: Suikast korkusu!

Putin'e yakınlığı ile bilinen Rus siyasi analist, Vladimir Putin'in suikasttan korktuğu için G20 zirvesine gitmeyeceğini öne sürdü.

Endonezya'da düzenlenecek G20 zirvesine son anda katılmama kararı alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, suikast korkusu nedeniyle seyahat etmekten vazgeçtiği öne sürüldü.

Rus siyasi analist Sergey Markov; İngiliz, Amerikan ve Ukraynalı istihbarat servislerinin Putin'e saldırı düzenlemeyi deneyebileceğini söylerken zirve kararında bu durumun önemli rol oynadığını söyledi.

Markov, Batılı yetkililerin canlı yayın sırasında aktivistleri kullanarak olaylar da çıkabileceğini iddia etti. Markov, Putin'in kameralar önündeyken bir aktivistin saldırısına uğrayıp yere düşebileceğini ve böylesine bir rezilliğin yaşanabileceğini de belirtti.

KREMLİN VE G20 YETKİLİLERİ AÇIKLAMIŞTI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek hafta Endonezya'nın Bali şehrinde yapılacak G20 Zirvesi'ne katılmayacağı bildirilmişti.

G20 Zirvesi yetkililerinden Luhut Binsar Pandjaitan, Endonezya'nın Denpasar şehrinde gazetecilere verdiği demeçte, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un söz konusu zirvede Rus heyetine başkanlık edeceğini söylemişti.

Kremlin Putin'in katılmasa da bir ihtimal video konferans ile dahil olabileceğini belirtmişti. (Habertürk)