GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
23 Mart 2016 Çarşamba 11:05

Fuar İzmir ilk yaşını büyük buluşmayla kutladı!

Türkiye’nin en büyük fuar alanı Fuar İzmir, birinci yaşını 22. MARBLE Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile kutladı. Binin üzerinde yerli ve yabancı sektör temsilcisini buluşturan fuarda Fuar İzmir’in birinci yaşına özel pasta kesildi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapılan Türkiye’nin en büyük fuar alanı Fuar İzmir, birinci yaşını 22. MARBLE Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile kutladı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

FUAR İZMİR ŞEKLİNDE YILDÖNÜMÜ PASTASI
Açılışın ardından 139 bin metrekarelik alana yayılan fuarı gezen protokol, turun ardından Fuar İzmir’in birinci yaş kutlamalarına katıldı. Yıldönümüne özel yapılan Fuar İzmir şeklindeki pasta, Başkan Kocaoğlu ve beraberindeki katılımcılar ile birlikte kesildi.

İZMİR’DE UZUN SÜREDİR OLMAYAN BİRLİK BERABERLİK VAR 
Pasta kesiminin ardından konuşma yapan Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir’in geldiği noktada emeği geçenlere teşekkür etti. Aziz Kocaoğlu, “Çok iyi başladık, çok iyi gidiyoruz. Hızlı bir şekilde İzmir’de fuarcılığı geliştirmeye çalışıyoruz. İzmir’de fuarcılık direktifini veren Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda çalışmanın, fuarcılığı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir hem uluslararası kentlerde yarışta hem yerel kalkınmada ülkemize ve birçok kente örnek olacak şekilde çalışmasını devam ettiriyor. İzmir’de uzun süredir olmayan birlik, beraberlik ve dayanışma var. Bu içinde bulunduğumuz durumların aşılmasında önemli” diye konuştu.

SEKTÖRE DAİR HER ŞEY
Bu sene yüzde 12’lik büyümeyle kapılarını açan MARBLE’da, 193’ü yabancı toplam bin 103 katılımcı, bin 700’e yakın noktada yer alıyor. Türkiye’nin doğal taş çıkan her bölgesinden ve dünyanın dört bir yanından gelen ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere yaklaşık 15 bin ton doğal taş fuarda sergileniyor. Dünyada alanında düzenlenen fuarlar içinde ilk üçte yer alan ve 4 gün sürecek MARBLE’da doğal taşlar ile fabrika makineleri, ocak-iş makineleri, ekipmanları ve sarf malzemeleri sergileniyor.

32 ÜLKEDEN KATILIMCI
MARBLE’da Almanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Brezilya, Çin, Danimarka, Dubai, Endonezya, Fas, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, KKTC, Kore, Katar, Makedonya, Mauritius, Mısır, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Vietnam ve Yunanistan olmak üzere 32 ülkeden katılımcı yer alıyor. MARBLE, geçtiğimiz yıl 27 ülkeye ev sahipliği yapmıştı. Fuarda ayrıca 47 ilden yerli katılımcı bulunuyor.