GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Mart 2023 Pazar 10:01

Fuar İzmir büyüyor!

Ulusal ve uluslararası pek çok fuara ev sahipliği yapan Fuar İzmir genişletiliyor. İmar komisyonundan geçen rapor pazartesi günü meclis gündemine gelecek.

EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük fuar ve kongre merkezi olan kompleksi olan Fuar İzmir’in büyütülmesi için düğmeye bastı. Gaziemir’de yer alan ve 2015'te açılan 337 bin metrekare büyüklüğündeki fuar alanın genişletilmesi önerisi geçtiğimiz ay meclise sunulmuş ve ardından İmar ve Şehircilik ve Komisyonu’na gönderilmişti.

Talebi inceleyen komisyon 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişiklik önerisini oybirliği kabul etti. Kabul edilen plana göre Sakarya Mahallesi sınırları içerisinde kalan 40 metrekare büyüklüğündeki 2260 ada, 1 parsele 1,50 emsal oranında yeni bir fuar binası inşa edilebilecek.

Komisyonun raporu 13 Mart Pazartesi günü toplanacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında meclis üyelerinin onayına sunulacak. Meclis üyelerinin de ‘evet’ oyu vermesinden sonra planlar askıya çıkacak.



Gündem maddesi şu şekilde:

70. Belediyemiz Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığının talebi doğrultusunda, Gaziemir ilçesi, Sakarya Mahallesi, 2260 ada, 1 parselde, "Fuar Alanı" kullanımının yapılaşma koşulunun E:1.50 olarak düzenlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.1155356)