GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
24 Şubat 2017 Cuma 11:53

Folkart Gallery'de hedef 1 milyon!

Sergileriyle İzmir ve Türkiye’de gündem yaratan Folkart Gallery’nin 100 bininci ziyaretçisi, Güzelyalı Ortaokulu’nda Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği yapan Okşan Filik oldu. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak hedeflerinin 1 milyon ziyaretçi olduğunu söyledi.

Folkart Gallery, kuruluşunun 2. yılında 100 bininci ziyaretçiyi ağırladı.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 2015 yılı başında açılan Folkart Gallery’nin 100 bininci ziyaretçisi olan öğretmen Okşan Filik’e teşekkür ederek, çiçek verdi.

Mesut Sancak, Okşan Filik’e 100 bininci ziyaretçi olması nedeniyle, günün hatırasını simgeleyen, galeride sergisi devam eden Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun özel yazma baskı tekniği ile çoğaltılmış, bir balık motifini armağan etti.

BİR MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİ

Mesut Sancak, “Sanatseverlerin yoğun ilgisi ile 2 yılda 100 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptık. Hedefimiz bir milyon sanatseveri, sanat eserleriyle buluşturmak” dedi.

“Türkiye’nin En Büyük Sanat Galerisi” olma unvanı ile kapılarını açan Folkart Gallery’nin, bugüne kadar 6 sergiye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Mesut Sancak şöyle konuştu:

“Folkart Gallery, Picasso’dan Dali’ye, Rodin’den Abidin Dino’ya, Salgado’dan Robert Capa’ya kadar çok değerli sanatçıların eserlerini sanatseverle buluşturdu. 7. Sergimiz olan ‘Sevmek Güzel Meslek Reis’ adlı Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi ile galeriye ilgi daha da arttı. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Okşan Filik öğretmenimiz, galerimizin 100 bininci ziyaretçisi oldu. İki yılda böyle bir rakama ulaşmak bizim için gurur kaynağı. Değerli öğretmenimiz Okşan Filik hanımefendiye bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Sancak, Folkart Gallery’nin sürdürülebilir‘kurumsal sosyal sorumluluk’ projesi kapsamında, ‘sanata değer vermek’ ve sanatçıları el üstünde tutmak anlayışını hayata geçirdiğini belirtirken, İzmir’de sanatı ve sanatçıları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, galerinin sadece İzmir değil Türkiye açısından da, iki yıl içerisinde 100 bin ziyaretçi rakamına ulaşmasının çok önemli olduğuna işaret etti.

GALERİDEN BÜYÜLENDİK

Folkart Gallery’nin 100 bininci ziyaretçisi olan Güzelyalı Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Okşan Filik ise duygularını şöyle dile getirdi:

“Arkadaşım Aysel Atalay ile birlikte Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sergisini gezmek istedik. Asansörle galeriye çıktığımızda bizi çiçeklerle karşıladınız. İlk önce anlam veremedim. Galerinin 100 bininci ziyaretçisi olduğumu söylediğiniz an çok duygulandım. Çok mutlu oldum. İzmir’e böyle güzel bir galeri kazandırdığı için Folkart’a teşekkür ediyorum. Arkadaşımla birlikte adeta büyülendik. Sergi de çok güzel. Çok etkileyici.”

FOLKART GALLERY

Türkiye’nin en büyük sanat galerisi olma unvanı ile 2015 yılında kurulan Folkart Gallery’de, bugüne kadar 6 ayrı sergi sanatseverlerle buluştu. Sergilerin hepsi özel projelerden oluştu. Folkart Gallery, sırasıyla “Ellerin Büyüsü”, “Bir Hürriyet Türküsü”, “İşçiler-Workers”, “Kara Afrika Sanatı”, “Kanın Beyaz Sesi” ve “Kan Kırmızı” adlı sergilere ev sahipliği yaptı.

Folkart Gallery’de, Türkiye’de bugüne dek hazırlanan en kapsamlı Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi, “Sevmek Güzel Meslek Reis” adı altında halen sergilenmeye devam ediyor. Sergi 12 Mart’a kadar açık kalacak.