GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ağustos 2022 Cuma 16:44

Foça kazasında kayıtlar çıktı... Makam aracı çarpıp kaçmış!

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e tahsisli resmi makam aracının gece yarısı kaza yapmasının ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ilçedeki MOBESE kayıtlarını inceledi. Tespitlere göre, makam aracının park halinde bulunan araca çarptığı ve sonradan olay yerinden kaçtığı görüldü.  Başkanın özel kalem sekreterinin üstlendiği kazayla ilgili emniyet taraflar hakkında yalan beyanda bulunmaktan işlem yaptı.

EGEDESONSÖZ- Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e tahsisli resmi makam aracının ilçe merkezinde seyir halinde gece yarısı park halindeki bir araca çarpmasıyla başlayan tartışma sürüyor. Başkan Gürbüz’ün kullandığı iddia edilen ve alkollü olduğu için farklı kişiler üzerine tutanak tutulan olayla ilgili İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ayrıntılı inceleme yaptı. Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bilgi notu ile tarafların verdiği ifadeler arasında çelişkiler olunca olay daha da derinleştirildi.

FATİH GÜRBÜZ’DEN ‘KAZA’ AÇIKLAMASI: BEN DEĞİL BELEDİYE ÇALIŞANI YAPTI!

BAŞKAN GÜRBÜZ’ÜN MAKAM ARACI KAZA YAPMIŞTI… DİREKSİYONDA SEKRETER ÇIKTI!

‘KAZAYI YAPTIM, GÜRBÜZ’Ü GÖRMEDİM’ DEDİ… EMNİYET İLE ÇELİŞTİ

SÖZ BU KEZ MAĞDURDA… FOÇA’DAKİ KAZADA BİR ÇELİŞKİ DAHA!

Kaza anına ilişkin MOBESE kamerası kayıtlarında Başkan Gürbüz’e tahsisli makam aracının seyir halindeyken sağ tarafta park halinde bulunan bir araca önce çarptığı, sonra kenardan sürtünerek olay yerinden kaçtığı tespit edildi. Şoför mahallinde bulunan kişi başta olmak üzere araçtan hiç kimse inmezken makam aracının olay yerinden hızlıca uzaklaştığı belirtildi.

SONRADAN GETİRİLDİ
Makam aracının arka sokaklara doğru kaçmasından bir süre sonra iki araç yan yana getirilerek kaza fotoğrafları çekildi. Park halindeki aracın tampon bölgesi tamamen çökerken makam aracının farı dışında yan tarafı ve kaput kısmının da hasar gördüğü gözlemlendi. İki aracın yarım metre aralıklı halde park edilmiş sonradan çekilen fotoğraflarına ulaşıldı. Ayrıca kaza anına ilişkin hiçbir parçanın yerde görünmemesi de dikkat çekti.

SEKRETER “BEN KAZA YAPTIM” DEMİŞTİ
Olayın ardından kamuoyuna açıklama yapan Başkanlık Özel Kalem Personeli Fadime Özdemir makam aracını kendisinin kullandığını ifade etmiş, kazayı da kendisinin yaptığını anlatmıştı. Özdemir, sık sık makam aracıyla birlikte başka araçları da kullandığını, bunun normal olduğunu, makam şoförünün izinli olması nedeniyle aracı aldığını anlatmıştı.

İŞLEM YAPILDI
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmada ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerin kaza yapan kişi dışında başka isim üzerine tutanak tutulduğunu tespit etti. MOBESE kamera kayıtlarından kişinin Fadime Özdemir olmadığı ortaya çıkartıldı. Emniyet, o gün izinli olduğu belirtilen resmi başkanlık şoförü Cengiz Şaşmaz’ı emniyete çağırarak hakkında işlem yaptı.  Emniyet müdürlüğünün yalan beyanda bulunmak, kamu kurumunu yanıltmak gibi suçlardan dolayı taraflar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunması beklenirken kaza yerine giden ekip aracında bulunan polis memurları hakkında da idari işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.

Öte yandan Belediye Başkanı Fatih Gürbüz kamuoyuna yaptığı açıklamalarda sürekli çelişkiye düşerken tutanakta 'şoför' olarak gösterilen sekreteri Fadime Özdemir'e geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Resmi makam şoföre Cengiz Şaşmaz'ın da 'resmi izinli' olduğu anlatılmış, izin evrakı düzenlenmişti.