GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ağustos 2020 Pazar 18:21

Foça'da tekne faciası: 4 ölü, 1 çocuk kayıp

İzmir'in Foça ilçesi açıklarında alaboratekne battı, Sahil Güvenlik tarafından 4 kişinin cesedine ulaşılırken 5 kişi sağ kurtarıldı. Kayıp olduğu belirlenen 8 yaşındaki Çınar Ege Göksun'u ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bugün öğle saatlerinde içinde 10 kişi bulunan 'Egem' isimli tekne Eskifoça'nın Kumburnu mevkiinden denize açıldı. Atatürk Adası açıklarına geldiğinde alabora olan tekne battı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekihleri sevk edildi. Ekipler batan teknenin yakınları suda yaşam mücadelesi veren ve oldukça yorgun oldukları görülen 5 kişiyi kurtardı. Bitkin halde tekneye çıkartılan 5 kişiye ilk müdahale ekipler tarafından yapıldı.

Olayda ilk belirlemelere göre Şennur Avcı (41), Çınar Ege Göksoy (8), Şermin Özerman (38) ve Elif Naz Özerman (16) hayatını kaybetti.

Tekneden atlayan ve suyun üzerinde kalan Kaan Niyazi Özarman (19), Kardelen Coşkun (17), Sude Naz Solak (16) ve Mustafa Günel (29) adaya çıkarıldı.

Can yeleği bulunmadığı iddiası
Özel bir tekne olmasına rağmen ücretli olarak yolcu taşıdığı öne sürülen 5 metrelik teknede can yeleği bulunmadığı ileri sürüldü.

Olayın ardından kaçan tekne sahibinin yakalanmasına çalışılıyor.

Cesetler incelemenin ardından Foça Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hayatını kaybeden Şermin Özerman'ın babası Ahmet Özerman, Foça Emniyet Müdürlüğüne gelerek bilgi aldı.

Acılı baba, AA muhabirine, kızı ve torunlarıyla en son bayramın ilk günü görüştüklerini, çok üzgün olduğunu söyledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı açıklaması
Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, olayın ardından 3 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik helikopteri ve 1 dalış timinin çalışmalara başladığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayda 4 kişi sağ olarak kurtarılmış, 4 kişi hayatını kaybetmiştir. Kayıp olduğu değerlendirilen 1 kişinin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir. Olayla ilgili Foça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."


KAYIP 1 ÇOCUK ARANIYOR
Kurtarılan kazazedelerin ifadesinden yola çıkan Sahil Güvenlik ekipleri, kayıp olduğu anlaşılan 8 yaşındaki Çınar Ege Göksun için ise bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. (DHA - AA)