GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
6 Mayıs 2017 Cumartesi 11:54

Foça'da 'neşeli' hıdırellez

İzmir'in Foça İlçesi'nde de Hıdırellez coşkuyla kutlandı.

İlçe merkezi ve Yenifoça Mahallesi'nde, Hıdırellez nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. yakılan ateşler üzerinden atlandı, temsili dilek ağacına dilekler yazılarak asıldı, orkestranın çaldığı müzikler eşliğinde göbekler atıldı, danslar yapıldı. Foça Demokrasi Meydanı'nda saat 20.30'da başlayan program da ise Neşeli Bando, Balkan havalarından türkülere, slow dans parçalarından marşlara kadar geniş bir yelpazede herkese hitabeden bir repertuar sunarak meydandakileri coşturdu.

Geleneksel Hıdırellez ateşi üzerinden atlayan ve meydana kurulan temsili dilek ağacına dileğini yazıp asanlar arasında Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ da yer aldı. Demirağ, dünya, Türkiye ve Foça için barış, sevgi, sağlık, huzur ve mutluluklar dilediğini söyledi. Foça dışından gelenlerinde katıldığı şenlikte ailelerin bebekleri ve küçük çocuklarıyla birlikte kutlama yapması dikkat çekti. 

Gece yarısına dek süren eğlence Neşeli Bando'nun çaldığı İzmir Marşı ile sona ererken, vatandaşların bazıları dileklerini ifade eden sembolleri gül ağacı diplerine, deniz kıyılarına bırakmak üzere alandan ayrıldı. (DHA)