GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Kasım 2016 Çarşamba 13:10

Foça Belediyesi’nde ‘amir’ tartışması: 8 senedir maaş alıp…

MHP’li meclis üyesi Acar, belediye bünyesindeki amirlerin kim olduğunu sorarak verilen maaşları da muamma olarak nitelendirdi. Acar, “8 senedir maaş alıp Foça’ya hiç gelmeyen başkan yardımcımız var” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Foça Belediyesi’nin bünyesindeki amirler ve aldıkları maaşlar ilçede tartışma konusu oldu.

Foçalı vatandaşların da dikkatini çeken ve tepkisine neden olan konuda bilgi almak isteyen MHP’li Meclis Üyesi Taner Acar açıklamalarda bulundu.

Acar geçmiş dönemde amirlerin kim olduğu, görev yerleri ve aldıkları maaşları kapsayan bilgilendirme talebinin karşılık bulmadığını belirtti.



MUAMMA VE GİZLİ KAPAKLI İŞLER…
Egedesonsöz’e konuşan Acar, “Bunlar Foça Belediyesi’nin muammaları ve gizli kapaklı işleri.  Biz bunu daha önce denetleme komisyonunda da dile getirdik. ‘Kaç tane amir var?’ sorusuna cevap alamadık. Sonra dilekçemize de cevap alamadık. Hem belediye hem kamuoyuna açıklama yaptık. Foça Belediyesi’nde ‘Kaç tane amir var? Kimler amir maaşı alıyor?’ diye sorduk” dedi.

8 SENEDİR MAAŞ ALAN AMA FOÇA’YA GELMEYEN…
Başkanlık makamına yöneltilen soruların cevaplarını Foça kamuoyunun merak ettiğini belirten Acar, “Bu konuyu başkan yardımcılığı makamında da gündeme getirmiştik.  8 senedir maaş alıp Foça’ya hiç gelmeyen başkan yardımcımız var. Amirlerle alakalı bir durumda ise sürekli kimin amir olduğunu, kimin amir maaşı aldığını belediyeye sorduk. Cevap gelmedi. Anladığım kadarıyla kendileri de kimin amir olduğunu ve kimin amir maaşı aldığını bilmiyor” diye konuştu.

MECLİSTE GÜNDEME GETİRECEĞİZ
Acar konuyu meclis gündemine getireceklerini belirtirken, “12 yıllık bir iktidar var. Biz 2 buçuk yıldır görevdeyiz. Bu sürede dönem dönem bazı insanlar ödüllendirilerek amirlik seviyesine geliyor sonra cezalandırılıp amirlikten alınıyor. Ama maaşı devam ediyor. Abi sonra boş dolaşıyor. Bunun gibi 3-5 tane daha şahıs var. Hiçbir iş yapmayan amir diye ortada dolaşanlar var. Yarın mecliste gündem maddesi haline getireceğiz. Gerçekten Foça halkının bu konuya tepkisi var” ifadelerini kullandı.