GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Şubat 2017 Cuma 22:31

Flaş! Karabağlar’da anlaşma: Hayata darbe vuran grev bitti!

Kentin en büyük ilçelerinde Karabağlar’da belediyeye ait Karbel AŞ ile DİSK’e bağlı Genel-İş sendikası arasında grev kararında sonra yürütülen görüşmeler sonuç verdi. Böylece ilçeyi 4 gündür çöp yığınına çeviren grev sona erdi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – İzmir’in en büyük ilçelerinden Karabağlar’da belediyeye ait Karbel AŞ şirketi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri sonuçsuz kaldı.

Yaklaşık bin personeli ilgilendiren sözleşmede, belediye yüzde 7’lik zam önerisinde bulunurken sendika temsilcileri ücretin yükselmesini talep edince toplam 22 maddede anlaşma sağlanamadı ve sendika grev kararı aldı.

Sendika üyeleri tarafından 31 Ocak Salı günü başlatılan grev dört gündür devam ediyordu. Süreçte ilçede temizlik işleri devre dışı kaldı. 



İlçe genelinde çöplerin toplanmadığı Karabağlar'da, konteynırların çevresinin çöpler ile doldu-taştı…

9 SAATLİK ZİRVE SONUNDA MUTLU SON
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile sendika temsilcileri bugün yeniden bir araya geldi. Tarafların kritik görüşmesi yaklaşık 9 saat sürdü ve akşam saatlerinde sona erdi. Sendikanın taleplerin büyük ölçüde yerine gelme sözünü aldığı zirve sonunda el sıkışıldı ve grev sona erdi.

Genel-İş’e bağlı işçilerin en geç yarın sabah itibariyle yeniden iş başı yapacağı bildirildi.

BAŞKAN AÇIKLADI: YÜZDE 20 ZAM! 
Uzlaşma sonrası Egedesonsöz’e konuşan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Görüşmeler zaten belirli bir olgunluğa ulaşmıştı. Belki grev de olmayabilirdi. Ama sendika doğal hakkını kullandı. Yüzde 20 bandında bir zam yapıldı. Uzlaşma sağlandı, hayırlı olsun. Arkadaşların imkanı olursa bu geceden iş başı yapacaklar, çünkü çöplerin toplanması lazım… İmkan yoksa sabah mesaide olacaklar” ifadelerini kullandı.