GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Ekim 2016 Salı 11:09

Flaş: İzmir'deki terör operasyonunda 7 tutuklama

Terör örgütü PKK üyelerinin bombalı saldırı hedefiyle kente geldiği bilgisi üzerine başlatılan operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 7'si tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir'de terör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı kente geldiği bilgisi üzerine başlatılan operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 7'si tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK üyelerinin bombalı saldırı amacıyla kente geldiği yönündeki istihbaratı üzerine başlattığı operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri sonrası İzmir Adliyesi'ne gönderilen 12 şüpheli, Cumhuriyet Başsavcılığındaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerden Mehmet Demir, Ahmet Dündar ile yeğeni Ömer Dündar'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınarak Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilen 2 kişinin ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Operasyon
İzmir'de terör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı kente geldiği bilgisi üzerine çalışma başlatan polis, örgütün dağ kadrosunda yer aldığı ve eylem için Kuzey Irak'tan İzmir'e geldiği belirlenen Mehmet Demir (23), kendisini kentte karşılayarak yardım eden terör örgütü üyeleri Ahmet Dündar (36) ile yeğeni Ömer Dündar'ı takibe alarak bağlantılı oldukları kişileri tespit etmişti.

Terör örgütü üyelerinin, eylemde kullanılması hedefiyle başka bir örgüt üyesi tarafından kente getirilen patlayıcıyı teslim alarak Limontepe'de ormanlık alana saklamak istediklerinin belirlenmesi üzerine operasyon başlatılmış, ilk etapta Ömer Dündar 440 gram A4 tipi bomba malzemesini gömmeye çalışırken, orman içine kaçan Mehmet Demir ile Ahmet Dündar ise bölgenin çember altına alınarak hava destekli arama başlatılması sonrası yakalanmıştı.

Polis, terör örgütü üyelerinin bağlantılı oldukları kişilerin evlerine de eş zamanlı operasyon gerçekleştirmiş, bir kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 3 şarjör, 61 mermi ile Glock marka bir tabanca ve buna ait 18 mermi ele geçirmişti.

Operasyon kapsamında eylem hazırlığında olan terör örgütü PKK üyesi 3 şüpheli ile bu kişilerle bağlantılı olduğu tespit edilen 14 kişi gözaltına alınmış, 18 yaşın altındaki 2 şüpheli Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmişti.

Bombalı eylem hazırlığında olan şüphelilerin emniyetteki ifadesinde, malzemelerin Kuzey Irak'tan getirildiğini ve ses getirecek bir eylem planladıklarını itiraf ettikleri öğrenilmişti. (AA)