GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Aralık 2016 Çarşamba 18:53

Flaş: İzmir’de toplu ulaşıma ve otoparklara zam geliyor!

Büyükşehir Meclisi’nde toplu ulaşım tarifesi ve otopark fiyatlarında düzenlemeye gidilmesi gündeme geldi. Komisyonlara giden önergeler, mecliste görüşüldükten sonra İzmirlilere yeni yılda ulaşım ve otoparkta zamlı tarife uygulanacak.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. 

Toplantı, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Beşiktaş’ta 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırı için ‘Teröre Lanet Bildirisi’ okunmasıyla başladı. 



Başkan Kocaoğlu, “Bir daha böyle bir acı yaşanmamasını umut ediyorum” dedi. Ardından mecliste gündem maddeleri oylandı.

Kültürpark Projesi’yle ilgili değişiklik içeren bir karar oy birliğiyle meclisten geçti. Maddeye göre, Büyükşehir Belediyesi, yeniden tasarlayacağı Kültürpark için çalışmaların tek elden yürütülmesi amacıyla bir şube müdürlüğü kurulacak. Büyükşehir Belediyesi’nin ilerleyen dönemde Kültürpark’ın işletilmesine yönelik karar ve uygulamalarda etkin olması öngörülen Danışma Kurulu var. İZFAŞ şirketi ise 2017’nin başında Fuar İzmir’e taşınacak.

ULAŞIM VE OTOPARKLARA ZAM GELİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım tarifesinin yeniden düzenlenmesi için meclise önerge sundu. Zammın gerekçelerinin bulunduğu önerge oy çokluğuyla bütçe komisyonuna gönderildi. Ayrıca mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kahramanlar Katlı Otoparkı ve Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı fiyat tarifesinde de değişiklik içeren önerge Bütçe ile Tüketici komisyonlarına gönderildi. Zamlar komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis gündemine gelecek. 

Otopark fiyatlandırması önergesi Kahramanlar Katlı Otoparkı fiyat tarifesinin  0-4 saat:4,00-TL, 4-8 saat:8,00-TL, 8-24 saat:12,00-TL, Kayıp Bilet: 12,00-TL, Saat 19:00 ile 09:00 arası:4,00-TL, Aylık Abone Ücreti :100,00-TL; Buca Kasaplar Meydanı Yer Altı Otoparkı fiyat tarifesinin 0-3 saat:5,00-TL, 3-6 saat:7,00-TL, 6-12 saat:8,00-TL, 12-24 saat:14,00-TL, Aylık Abone Ücreti :175,00-TL olarak  olmasını öngörüyor.