GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2017 Çarşamba 20:06

Flaş! İzmir’de toplu taşıma 15 Temmuz’da ücretsiz!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İzmir’de yapılacak olan anma programları için Büyükşehir’den önemli bir adım atıldı. Buna göre 15 Temmuz günü saat 19.00 ile 16 Temmuz günü saat 07.00’a kadar ulaşım ücretsiz olacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci toplantısı Başkan Aziz Kocaoğlu’nun toplantıya katılamaması nedeniyle Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

‘BU BÜYÜK FELAKETİN ÖNLENMESİ MİLLETİN BAŞARISIDIR’
Meclis’in gündeminde ise 15 Temmuz kanlı darbe girişimi vardı. 15 Temmuz’a dair konuşan Aydoğan, kendisinin de darbe mağduru olduğunu belirtti. Aydoğan, konuşmasında “15 Temmuz olayları Türkiye’deki sağduyulu tüm vatandaşların ayağa kalktığı bir gündür. Bu büyük felaketin önlenmesi bu milletin başarısıdır. Darbelerin ne getirip, ne götürdüğünü ancak yaşayanlar bilir. Ben yaşadım. Benim hayatım ihtilallerle geçti. Belediye başkanı idim, hiçbir suçum yoktu, bir sabah bir zarfla gelip beni görevden aldılar. Gidecek bir yerim de yoktu. Ne mahkeme, ne polis, ne jandarma… Yüzde 50 üzerinde oy alıp belediye başkanı seçilmiştim. Partiler yeniden kurulurken de bana yasak geldi. Türk halkı bunları gördü. Bugün askeri rejimlerin getirdiği sıkıntıları bilen biliyor. Tüm Türk halkı elinden geleni yaptı, bunu engelledi. İhtilalle mutluluk olmaz. Ancak belli bir sınıf ve grup mutlu olur. Bu olayı atlatmayı millet olarak başardık, umarız bir daha tekrarlanmaz” dedi.

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK
Konuşmanın ardından mecliste oybirliği alınana karar ile 15 Temmuz günü yapılacak anma programlarına katılmasını kolaylaştırmak amacıyla önemli bir karar alındı.

Buna göre 15 Temmuz Cumartesi akşamı 19:00’dan 16 Temmuz sabah saat 07:00’a kadar kent genelindeki toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. Metro, otobüs, tramvay, İZBAN, feribot ile yolcu vapurları ile tramvayların tamamı vatandaşları ücretsiz taşıyacak.