GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ağustos 2016 Salı 12:16

Flaş gelişme: Hüseyin Çapkın İzmir'de gözaltına alındı

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, FETÖ soruşturması kapsamında İzmir Çeşme'de gözaltına alındı. Pendik Kaymakamı Osman Tunç ile 3 mülkiye müfettişi de gözaltına alınan isimler arasında.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında çok önemli bir gelişme yaşandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar'ın koordinesinde, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, yeni delillerin ortaya çıkması sonucu ve tutuklu Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da verdiği ifade doğrultusunda harekete geçildi. 

Savcılık, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, bir merkez valisi ve 2 kaymakamın gözaltına alınmasına karar verdi. Talimatı alan polis ekipleri, Çapkın'ı, İzmir' Çeşme'deki evine giderek gözaltına aldı. 

17-25 Aralık sürecinin yaşanması ve öncesine ilişkin eylemleri mercek altına alınan alınan Çapkın, İstanbul'a getirilmek üzere yola çıkarıldı.

Tireli doğumlu olan Hüseyin Çapkın 2006-2009 yılları arasında İzmir Emniyet Müdürü olarak görev yapmış, 2009 yılında Celalettin Cerrah'ın yerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanmıştı. 

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı. (Haber servisi, a.a)