GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ağustos 2016 Perşembe 15:40

Flaş! Eski Vali Mutlu için tutuklama talebi

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında olduğu 11 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi soruşturmasında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında olduğu 11 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Mutlu, 10 gündür gözaltındaydı. Sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Vali Mutlu'yla birlikte sevk edilenler arasında 6 vali, 1 vali yardımcısı ve 3 de kaymakam var.
Soruşturmayı yürüten savcı ifadelerinin alınmasının ardından Mutlu'nun da aralarında olduğu 11 şüpheliyi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti.

Şüpheliler, "Anayasal düzeni, Meclis'i ve hükümeti yıkmaya teşebbüs ile FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği" ile suçlanıyor.

OTOBÜSÜ YUMRUKLADILAR
Savcılığa sevkleri öncesinde sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne götürülen Hüseyin Avni Mutlu ve diğer şüpheliler, çevredeki vatandaşların tepkileriyle karşılaştı.

Bazı vatandaşlar Çevik Kuvvet otobüsünü yumruklarken, bazıları "Vatan hainleri, bunları asacaksınız" diye bağırdı. Şüpheliler daha sonra adliyeye götürüldü.

Hüseyin Avni Mutlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 246 mülki amir arasında yer alıyor.

Mutlu, 2010-2014 yılları arasında İstanbul Valiliği yaptı, 15 Eylül 2014'te merkez valiliğine alındı. Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı protestolarında da İstanbul valiliği görevini yürütüyordu. (NTV)