GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Eylül 2020 Pazartesi 16:41

Flaş! Eski Başkan Demirtaş'a adli kontrol ve yurt dışı yasağı!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) önceki dönem başkanı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) uzun süre mütevelli heyeti başkanlığı yapan Ekrem Demirtaş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı. Savcılıkta ifadesi alınan Demirtaş, sevk edildiği mahkemeden adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

EGEDESONSÖZ- İZTO önceki dönem başkanı ve İEÜ’de uzun bir dönem mütevelli heyeti başkanlığı görevi yürüten Ekrem Demirtaş, Mahmut Özgener’in başkan olmasının ardından üniversiteyi yöneten mütevelli heyetindeki görevinde de ayrılmıştı.

Başkanlığını Mahmut Özgener’in yaptığı mevcut mütevelli heyetinin başvurusu üzerine savcılık geçmiş döneme ilişkin araştırma başlattı. Eski başkan Demirtaş ile mütevelli heyetinde yer alan isimler ifadeye çağrılmaya başlandı.

Bugün ise savcılık geçmiş döneme ilişkin yapılan çalışmalar, mütevelli heyetinin aldığı kararlar, üniversite ile ilgili yapılan işlemler ve mali harcamalarla ilgili bilgi almak amacıyla Ekrem Demirtaş’ı ifadeye çağırdı. Demirtaş’ın savcılıkta avukatı vasıtasıyla sorulan sorulara yanıtlar verdiği öğrenildi.

Savcılıkta ifadesi alınan Demirtaş'ın sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldığı öğrenildi.