GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Eylül 2017 Pazartesi 20:55

Flaş! Ege Üniversitesi eski Rektörü Hoşcoşkun hakkında yakalama kararı!

Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun hakkında gözaltı kararı alındı. Savcılığın talimatının ardından polis üniversitede odasında arama yaparken bilgisayarlara da el koydu.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan hareketli süreçte Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan daha sonra da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önce açığa alınıp sonra da ihraç edilen eski Rektör Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) adı bulunan Hoşcoşkun’un evinde de arama yapıldığı öğrenildi. Savcılığın talimatının ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri Hoşcoşkun’un ikamet ettiği öğrenilen iki evde de kendisini bulamadı.

Ekipler, talimat doğrultusunda Ege Üniversitesi rektörlüğü tarafından daha önce kilitlenerek muhafaza altına alanın hastanedeki odasında da arama yaptı. Hoşcoşkun’un kullandığı odada kişisel eşyalarına el konulurken odada bulunan bilgisayar ve teknik cihazlar da incelenmek üzere emniyete götürüldü.