GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
26 Haziran 2024 Çarşamba 19:43

Fiyatı arttı, gramajı düştü… İzmir’de ekmeğe çifte zam!

İzmir’de Ocak ayında 7 TL’den 9 TL’ye çıkan ekmek fiyatına bir zam daha geldi. İzmir Ticaret Odası Haziran ayı olağan Meclis oturumunda alınan karar sonrası İzmir’de ekmek fiyatı 10 TL oldu. Ekmek gramajı ise 220 gramdan 200 grama düşürüldü

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ –  Dünya genelinde yaşanan gıda krizi büyümeye devam ederken ülke genelinde peş peşe fiyat artışları yaşanıyor.

Özellikle temel gıda maddeleri her geçen gün zamlanırken, sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan ekmek de artışlardan nasibini almaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda gelen zam ile 9 TL olan ekmek fiyatına bir kez daha zam geldi.

İZTO’DAN GEÇTİ
İzmir Ticaret Odası Haziran ayı olağan meclis toplantısına gelen gündem maddesi ile fırınlarda 9 TL’ye satılan ekmek fiyatı 10 TL oldu. Ekmeğin gramajında da değişiklik yaşandı. 220 gram olarak raflarda yer alan ekmeğin gramajı 200 grama düşürüldü.

OCAK AYINDA ZAMLANMIŞTI
31 Ocak tarihinde 7 TL olan ekmek fiyatı ilk olarak 10 TL yapılmak istenmişti. İzmir Valisi Süleyman Elban’ın reddetmesi sonrası fiyat 9 TL olarak belirlenmişti