GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Şubat 2017 Perşembe 13:25

Finlandiya'dan İzmirli işadamına büyük onur

Mopak Kağıt - Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Molay, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö tarafından 'Finlandiya Aslanı Birinci Derece Şövalyelik Onursal Ödülü ve Unvanı'na layık görüldü. 

Matbaa ve kağıt sektöründeki faaliyetlerini 1926 yılından bu yana sürdüren Mopak Kağıt - Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Molay, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö tarafından 'Finlandiya Aslanı Birinci Derece Şövalyelik Onursal Ödülü ve Unvanı'na layık görüldü. 

2006 Yılından bu yana Finlandiya İzmir Fahri Konsolosu olarak iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda çalışmaları bulunan Mehmet Ali Molay'ın, özellikle de Finlandiya ve Finlandiya Özel Orman Plantasyonları modellerini Türkiye'deki tanıtımında üstlendiği önemli bir rolü nişanı getirdi.

Nişan; Finlandiya'nın 100. bağımsızlık yılınının kutlanacağı, İzmir'in protokolü, başkonsolos, konsolos ile önde gelen işadamlarının katılımıyla şubat ayında gerçekleştirilecek bir törenle Finlandiya Büyükelçisi Paivi Kairamo tarafından verilecek. (DHA)