GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
14 Mayıs 2018 Pazartesi 11:40

Filistin'de 'açılış' katliamı: Onlarca ölü

ABD Başkanı Donald Trump Aralık ayında açıkladığı kararının ardından bugün ABD'nin İsrail Büyükelçiliği Tel Aviv'den Kudüs'e taşındı. Gazze'deki protestolarda İsrail güçleri 52 Filistinliyi öldürdü

ABD Başkanı Trump'ın 7 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tandığını ilan etmesinin ardından, ABD yönetimi bugün büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıdı. Yapılan açıklamada Kudüs Büyükelçiliği'nin resmen açıldığı duyuruldu.

Gazze'deki protestolarda ise katliam yaşandı. 52 Filistinli İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldü. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada da Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında düzenlenen gösterilerde şu ana kadar 448'i gerçek mermiyle olmak üzere, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle bin 700 üzerinde Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail ordusu Gazze sınırında toplanan Filistinli göstericilerin üzerine İnsansız Hava Araçlarıyla (İHA) göz yaşartıcı gaz atıyor.

Filistinlilerin Batı Şeria'da ve Kudüs'te de sokağa çıkması bekleniyor.

HÜKÜMETTEN GAZZE'DEKİ KATLİAMA SERT TEPKİ
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla ilgili olarak, "Var olan huzursuzluğu, güvensizliği, istikrarsızlığı, kriz ve çatışmaları daha da artıracaktır" dedi.  Bozdağ, Gazze'deki protestoda 52 Filistinli'nin öldürülmesiyle ilgili olarak ise, "Bu katliamdan İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de sorumludur" diye konuştu. (Habertürk)