GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Eylül 2018 Cuma 13:34

FETÖ soruşturmalarının bir numaralı ismiydi: Yetkileri alındı!

İzmir’de FETÖ/PDY soruşturmalarını koordine eden İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun yetkileri alındı. Bato, yeni görevlendirme sonrası Cumhurbaşkanına hakaret, memur suçları ve belediye başkanlarıyla ilgili konulara bakacak.

EGEDESONSÖZ-  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na  Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner’in atanmasından sonra başlayan yargıdaki fırtınalı süreç devam ediyor.  Adliyede birçok savcının görev yerini değiştiren Aydıner, FETÖ/PDY soruşturmalarında görev alan kritik isimlerden bazılarını da soruşturma savcısı olarak görevlendirmişti. 15 Temmuz sonrası önemli davalara bakan bazı isimlerin yetkileri alınmıştı.

İzmir Adliyesi’nde dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. FETÖ/PDY soruşturmalarını koordine eden en önemli isim olan İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun yetkileri alındı. Bato, soruşturma savcısı olarak görevlendirildi. Yeni görevlendirmede Bato, Cumhurbaşkanına hakaret, belediye başkanları, aile içi şiddet ve memur suçları gibi konulara bakacak.

BATO KİMDİR?
Savcı Okan Bato, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa süre önce FETÖ’nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik yaptığı çalışmalarla dikkat çekmişti.  O dönem, Ankara’ya giderek kritik görüşmeler yapan Bato’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a TSK içindeki üst düzey FETÖ/PDY bağlantılı komutanların isimlerini verdiği konuşulmuştu. Gerekli izinlerin alınması sonrası yapılacak operasyondan kısa süre önce de FETÖ/PDY’nin darbe girişimini öne aldığı iddia edilmişti. Savcı Bato, Türkiye’de FETÖ/PDY soruşturmasını ilk başlatan isim olarak biliniyor.