GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Mayıs 2019 Salı 22:31

FETÖ Liderini kovmuşlardı : O isim hayatını kaybetti!

İzmir faaliyet gösteren  Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan hayatını kaybetti. Dayhan, FETÖ Lideri Fethulllah Gülen’i geçmişte camiden kovan isimler arasında yer alıyordu.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Konak İlçesi’nde Kemeraltı girişinde yer alan Kestanepazarı Camii’nde eğitim gören kurs öğrencileri ve cemaati için kurulan  Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği’nin Başkanı Hasan Dayhan hayatını kaybetti.

Dayhan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamada, İzmir'e 1966'da vaiz  olarak atanmasının ardından derneklerinde de görev alan Fetullah Gülen'in,  görüşleri çerçevesinde bir oluşuma yönelmesi üzerine 1971'de dernekten  kovulduğunu ifade etmişti.FETÖ Lideri Gülen için kritik öneme sahip yerler arasında bulunan Kestanepazarı Camii’nde daha önce yattığı ve konakladığı yer ziyaretçilere gösteriliyordu. Bornova ve Kestanepazarı’nda uzun yıllar görev yapan Gülen, burada örgütlenerek sempati kazanmıştı. 

FETÖ Lideri Gülen ile ilgili anıları paylaşan ve o döneme ilişkin önemli tanıklar arasında yer alan Dayhan, AK Parti İzmir İl Teşkitatı’nın kurucuları arasında yer alıyordu. Dayhan’ın cenazesi yarın (Çarşamba) 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek.