GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
22 Kasım 2016 Salı 11:34

FETÖ depremi: İzmir’in köklü ticaret odasına kayyum atandı!

Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin’in FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından düşen yönetime TOBB tarafından kayyum atama kararı verildi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin ilk ticaret odalarından biri olan Ödemiş Ticaret Odası’na kayyum atandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren Ödemiş Ticaret Odası’ndaki FETÖ/PYD tutuklamalarının ardından yönetim düştü.

Son seçimde Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Kasım Sevin, geçtiğimiz ay düzenlenen FETÖ/PYD yapılanmasına ilişkin operasyonlar sonucu tutuklanarak ceza evine gönderilmiş, yönetimdeki bazı isimler de soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

TOBB KAYYUM ATADI
Yaşanan operasyonlar sonucunda odanın mevcut yönetimi düşerken TOBB tarafından oda için yasal süreç başlatıldı.

Geçtiğimiz ay toplu istifalar nedeniyle yönetimleri düşen Ankara Ticaret Odası ve Gaziantep Ticaret Odası’nda olduğu gibi Ödemiş Ticaret Odası’na da TOBB tarafından kayyum atama kararı verildi.

TOBB'dan yapılan açıklamada, yönetim kurulunun düştüğü ve 3 kişilik kayyum atandığı belirtildi. Açıklamada, yeni yönetim belirlenene kadar, avukat Kadir Yetik başkanlığında, mali müşavir Coşkun Açar ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Genel Sekreteri Mustafa Kalyoncu'nun kayyum olarak atandığı ifade edildi.

1 AY İÇİNDE SEÇİME GİDECEK
Avukat Yetik başkanlığında oluşturulan kurul, yönetim kurulu başkan ve üyelikleriyle, boş bulunan meslek komiteleri ve meclis üyelikleri seçimlerine ilişkin takvimin belirlenmesi ve sürecin başlaması için çalışmalara başlayacak. Ödemiş Ticaret Odası, 1 ay içinde seçime gidecek.