GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
21 Kasım 2021 Pazar 21:09

Fenerbahçe uzatmalarda derbiyi kazandı

Süper Lig'in 13. hafta derbi maçında Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'ı 90+4. dakikada Miguel Crespo'nun golüyle 2-1 yendi.

Fenerbahçe, 90+4'te Miguel Crespo'nun golüyle deplasmanda öne geçti.

Mbaye Diagne'nin 84. dakikada attığı gol, VAR incelemesinin ardından faul gerekçesiyle iptal edildi.

Tisserand, 83. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

31. dakikada Mesut Özil, İrfan Can'ın müthiş asistini affetmedi ve takımının eşitlik golünü kaydetti.

Hızlı gelişen Galatasaray atağında, Morutan'ın asistinde Kerem Aktürkoğlu 16. dakikada takımını öne geçirdi. Kerem Aktürkoğlu, 2007/08'den bu yana Galatasaray formasıyla Fenerbahçe'ye gol atan en genç futbolcu oldu.

Galatasaray'da tedavilerine devam edilen Sacha Boey ve Arda Turan, maçın kadrosunda yer almadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan kaleci Altay Bayındır, Enner Valencia ve Luiz Gustavo, mücadedele takımını yalnız bıraktı.

İlk 11'ler

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan, Cicaldau, Feghouli, Kerem, Morutan, Halil.

Fenerbahçe: Berke, Tisserand, Min Jae, Novak, Sosa, Mert Hakan, Zajc, Ferdi, İrfan Can, Mesut Özil, Berisha.

Galatasaray taraftarı, karşılaşma öncesi büyük bir koreografiye imza attı. Galatasaray taraftar gruplarından "ultrAslan"ın organize ettiği görsel şölende bir dijital platformda yayımlanan Güney Kore dizisi "Squid Game"e gönderme yapıldı.

Derbi biletlerine yoğun ilgi gösteren Galatasaray taraftarı, satışa çıkmasından kısa süre sonra biletleri tüketti. Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında Fenerbahçe taraftarının alınmadığı Nef Stadı'nda 50 binin üzerinde sarı-kırmızılı taraftar, takımlarını destekledi.

Uzun süre seyirci kısıtlaması nedeniyle tam kapasite taraftar alınamayan Nef Stadı'nda tribünler yaklaşık 1,5 yıl sonra doldu.