GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
26 Ağustos 2021 Perşembe 20:55

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı

UEFA Avrupa Ligi Play-Off aşamasında İlk maçı 1-0 kazanan temsilcimiz Fenerbahçe rövanş maçında da HJK Helsinki'yi yenmeyi başardı. Deplasmanda 5-2 kazanan Fenerbahçe'de Enner Valencia hat-trick yaparken diğer gollerden birini genç oyuncu Fatih Şanlıtürk, diğerini Peltola kendi kalesine attı.

Fenerbahçe , UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını deplasmanda 5-2 yendi ve grup aşamasına kalmayı başardı. Üç gol birden atan Enner Valencia böylece 12 yıl sonra Avrupa Kupalarında hat-trick yapan sarı-lacivertli oyuncu oldu. Fenerbahçe bu sonuçla Vitor Pereira'nın yeni döneminde oynadığı 4 resmi maçı da galip bitirmiş oldu

Helsinki ve Fenerbahçe'nin ilk 11'leri
Helsinki:
 Tannander, Saksela, Moren, O'Shaughnessy, Murillo, Hostikka, Sparv, Jair, Riku Riski, Roope Riski, Valencic

Fenerbahçe: Altay, Tisserand, Gustavo, Szalai, Nazım, Sosa, Zajc, Ferdi, Mesut Özil, Osayi-Samuel, Valencia

Fenerbahçe Avrupa'da 232. maçına çıktı
UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Finlandiya ekibi HJK Helsinki'ye konuk olan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 232. kez boy gösterdi.

Avrupa kupalarında 45. sezonunu geçiren sarı-lacivertli takım, oynadığı 232 karşılaşmada 86 galibiyet, 48 beraberlik ve 98 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda fileleri 288 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 340 gol gördü.

"Kupa 2"de 117 maç
Fenerbahçe, "Kupa 2" olarak adlandırılan UEFA Kupası ile UEFA Avrupa Ligi'nde 117 müsabakaya çıktı. Bu kulvarda oynadığı karşılaşmalarda sarı-lacivertliler, 51 galibiyet, 27 beraberlik ve 40 yenilgi yaşadı. Söz konusu maçlarda 158 kez ağları sarsan Fenerbahçe, kalesinde ise 152 gole engel olamadı.

Vitor Pereira yönetiminde Avrupa'da 18. maç
Fenerbahçe, Portekizli teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde Avrupa arenasında 18. kez sahne aldı. Sarı-lacivertli takım, Pereira yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 18 karşılaşmada 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda fileleri 23 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 20 gol gördü