GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
23 Temmuz 2024 Salı 23:29

Fenerbahçe'den Avrupa'da galibiyet

Fenerbahçe 2024-2025 sezonuna Lugano galibiyetiyle başladı. Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında konuk olduğu İsviçre ekibini 4-3 mağlup ederek rövanş öncesi avantaj yakaladı. Yeni teknik direktörü Jose Mourinho yönetimindeki ilk resmi maçından galibiyetle ayrılan Fenerbahçe'ye zaferi getiren golleri Edin Dzeko (3) ve Ferdi Kadıoğlu kaydetti.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında Lugano'ya konuk olan Fenerbahçe, rakibini 4-3 mağlup ederek tura göz kırptı.

DZEKO'DAN HAT-TRICK!
Maça hızlı başlayan İsviçre ekibi 4. dakikada El Wafi'nin kafa golüyle 1-0 öne geçerken, sarı-lacivertliler bu gole 45+1'de Edin Dzeko'nun penaltı golüyle yanıt verdi ve soyunma odasına 1-1 eşitlikle gidildi. Bosna Hersek'li yıldız, ikinci yarının ilk saniyelerinde bir kez daha sahneye çıkarak şık bir vuruşla Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi. Lugano 64'te Bislimi ile beraberliği yakaladı: 2-2. Fenerbahçe'de maçın kahramanı kaptan Dzeko, 67'de savunmanın büyük hatasını affetmedi; kendisinin ve takımının 3. golünü kaydetti: 2-3. 73. dakikada Ferdi Kadıoğlu ceza sahası dışından müthiş vuruşuyla turun kapısını araladı: 2-4. Lugano'da 90+4'te fileleri havalandıran Valenzuela skoru belirledi: 3-4.

RÖVANŞ 30 TEMMUZ'DA
3. eleme turu için büyük avantaj yakalayan Fenerbahçe, Lugano ile rövanş maçını 30 Temmuz Salı günü Kadıköy'de oynayacak. Sarı-lacivertliler, Lugano'yu elemesi halinde Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Fransız ekibi Lille ile eşleşecek.

MOURINHO GALİBİYETLE BAŞLADI
Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, sarı-lacivertli takımla ilk resmi maçına Lugano karşısında çıktı. Portekizli teknik adam, Fenerbahçe'nin başındaki ilk resmi maçında galibiyet sevinci yaşadı. Sarı-lacivertliler de böylece, 2024-2025 sezonuna galibiyetle başlamış oldu.