GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Kasım 2023 Salı 18:58

Faruk Özlü’den yerel seçim açıklaması: İzmir’in kazanması esas olmalı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji eski bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Özlü, aday seçilirken İzmir’in kazanmasının esas olması gerektiğini belirtti.

Yerel seçim hakkında değerlendirmelerde bulunan Faruk Özlü, “Şu anda seçim sürecine girmek üzereyiz henüz daha seçim süreci resmen başlamadı. Ama hem İzmir’deki siyasilerin hem de AK Parti Genel Merkezi’nin değerlendirmeleri devam ediyor. Bu süreçte bu değerlendirmeler sonucunda İzmir için en uygun isim kim olacaksa onun seçilmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Bu seçim yapılırken de İzmir’in kazanmasının esas olması önemli bence. Şahıslardan ziyade İzmir kazansın diyelim” ifadelerini kullandı.

İZMİR’E ÖZGÜ PROJELER
Bakanlık yaptığı dönemde İzmir’in önemli projeler hazırladıklarını belirten Özlü, “Bakanlık döneminde İzmir için 2 mega proje üzerinde çalışmıştık. Bunlardan birisi teknoloji üssü İzmir projesi… Özellikle bu yüksek teknoloji enstitüsünün bulunduğu bölgede yaklaşık 138 bin dönüm bir arazi vardı. Orada bir silikon vadisi kurulmasını öngörmüştük. Bununda çalışmalarını bir danışman firmayla birlikte yapmıştık. Özellikle bu yüksek teknoloji konusunda İzmir’in coğrafyası İzmir’in sosyolojik yapısı çok uygun. Beyaz yakalı dediğimiz yazılımcılar, ileri teknoloji çalışan gençler kişiler için İzmir çok muhteşem bir yer. Bu projeyi ben çok önemsemedim daha sonra bir ara durdu. Ama şu anda kısmen de olsa yürüyen bir proje. Ama gönlümüz arzu eder ki Kocaeli’ye bağlı bir şube gibi değil de İzmir’e özgü İzmir’in merkez alındığı bir proje olarak yürümesi büyümesinde fayda var. İkinci projemiz İzmir’e bakanlık dönemimde bir mega endüstri bölgesi kurulmasıydı. Biliyorsunuz mega endüstri bölgeleri OSB’ler ülkenin çok üstünde yapılar özellikle Singapur modelini biz esas almıştık. İzmir’e bir Singapur modeli getirebilir miyiz diye çalışmıştık. O da şu anda Çandarlı da bulunan liman arkasındaki bölgeyi öngörüyordu. Bu projeler hâlâ İzmir için önemli ve geçerli projeler” açıklamasını yaptı.(BİR TV)