GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Mayıs 2024 Cumartesi 19:20

Eylem sonrası Tugay'dan geri adım: İşe ilk alımda değerlendireceğiz!

DİSK ve Genel İş Genel Merkez heyetinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yapmış olduğu ziyaretin ana gündemi büyükşehirde yaşanan işten çıkarmalar oldu. DİSK heyeti işçilerin işe geri alınmasını isterken Başkan Tugay şu anda mümkün olmadığını ancak ilk işe alımlarda bu işçilerin değerlendirileceğini kaydetti.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak başarılar diledi.

Görüşmeye Genel İş TİS Daire Başkanı Faruk Saral,  DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü Genel İş Şube İzmir 1,2,3 ve 9 Nolu şube başkanları da katıldı.

Görüşmenin gündemlerinden biri de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yakın zamanda gerçekleşen işçi çıkarmalar da oldu. DİSK heyeti işçilerin işe geri alınmasını, çalışmış olduğu birimlere yoğunluk varsa farklı birimlerde değerlendirilmesini istedi.

TUGAY’DAN EYLEME ARA VERİN TALEBİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise şu anda işçilerin işe alımlarının mümkün olmadığını ancak ilk işe alımlarda bu işçilerin değerlendirileceğini kaydetti. Başkan Tugay, işçilerin Egemenlik Evi önünden ayrılmasını ve eyleme ara vermesini de istedi ancak DİSK heyeti ise bu konuda kararın işçilerde olduğunu belirtti.

Görüşmeyle ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül “Genel başkanlarımız işçi arkadaşların tekrar işe geri dönmesini talep etti. Hatta eğer kendi çalışmış oldukları alanda boşluk yok ise büyükşehirin farklı birimlerinde değerlendirilmesini de istediler. Başkan Tugay da şu anda bu değerlendirmeyi yapamayacağını ama en kısa zamanda bu alımlarda bu işçi arkadaşların değerlendirileceğini söyledi. Tugay ayrıca eylemde olan işçilerin Egemenlik Evi’nin önünden kalkmasını ve eyleme ara vermelerini de istedi. Biz de bunun kararının işçilerde olduğunu aktardık” dedi.

İŞÇİLERDEN DEVAM KARARI
Görüşmenin içeriği ile ilgili eylemde olan İZENERJİ ve İZDOĞA işçilerine de bilgi verildi. İşçiler ise eyleme devam etmekte kararlı olduklarını ve tekrar iş başı yapana kadar Egemenlik Evi önünden ayrılmama kararı aldıklarını dile getirdi.