GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Aralık 2022 Çarşamba 16:48

Evrakların kaçırıldığı iddia edilmişti... Birlik'te yönetime el kondu!

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde Denetleme Kurulu ve dört yönetici, yaptıkları operasyonla Ferhan Eroğlu’nun başkanlığı düşürdü. Birliğin kapılarının kilitlerini değiştiren yöneticiler, müdür ile evrakları kaçırmakla suçlanan sekreterin işine son verdi. Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde yaşanan olaylar, Denetleme Kurulu’ndan iki, Yönetim Kurulu’ndan dört kişinin yaptığı operasyonla yeni bir boyut kazandı. SOYBİS’e üye olmadığı halde 1,5 yıldır birliğe başkanlık yapan Ferhan Eroğlu’nun başkanlığı düşürüldü. Yönetime el koyan denetim ve yönetim kurulu üyeleri, birlik binasındaki kapıların kilitlerini değiştirdi; Müdür Günay Uslu ile evrakları kaçırmakla suçlanan Sekreter Yasemin Arabacılar’ın görevlerine son verdi.

BAŞKAN VE İKİ YÖNETİCİ TOPLANTIYA KATILMADI
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi de olan Ferhan Eroğlu’nun SOYBİS üyesi olmaması nedeniyle birlik üyeliği ve başkanlığının, İl Tarım Müdürlüğü’nden gelen doğrulama yazısıyla otomatikman düştüğünü belirten yöneticiler, yedek listede yer alan üç ismi yönetime alarak bir ekip oluşturacaklarını bildirdi. Ferhan Eroğlu’nun yanı sıra yöneticiler Mustafa Filizli ve Şakir Balcılar’ın, dün yapılması planlanan toplantıya gelmedikleri, bu isimlerin yerine yedek listeden üç ismin yönetime yazılması sonrası yapılacak ilk toplantıda, yeni birlik başkanının belirleneceği öğrenildi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Denetleme kurulu ve yönetim kurulu üyelerinin avukatı olan Engin Çakır, operasyonun yasal sürecini yönetiyor. Denetleme Kurulu’ndan Ahmet Kaya, Hüseyin Eren Sayın ile yönetim kurulundan Ali Rıza Acar, Sezai Çakırca, Erkan Çoban ve Enver Çakır, Bayraklı Manavkuyu’da bulunan birlik binasındaki çalışmaların ardından, Avukat Engin Çakır ile birlikte savcılığa giderek, suç duyurusunda bulundu. Bu arada devrik başkan Ferhan Eroğlu ile Mustafa Filizli, Şakir Balcılar ve işten çıkarılan iki personelin bankalarla işlem yapmalarının önüne engel konuldu. Araçların akaryakıt alımları durduruldu. Yeni karar defteri için işlemlere başlandığı, tüm bunların tamamının kanunen gerektiği şekilde denetim ve yönetim kurulu üyelerinin imzalarıyla alındığı bildirildi. Ayrıca, birlik avukatı olarak görünen Av. Murat Unganer’in de birlik adına herhangi bir işlem yapamayacağının kendisine bildirildiği açıklandı.