GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Eylül 2024 Pazartesi 09:36

Evler hasar almıştı: Büyükşehir’de ‘Onat Tüneli’ gelişmesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapımı devam eden Buca Onat Tüneli üzerindeki yapıları, tünel çalışmaları sırasında hasar alması nedeniyle satın almak için düğmeye basma kararı almıştı. İlgili önergeyi görüşen Plan ve Bütçe, Hukuk Komisyonu kamulaştırma işlemini oy çokluğu ile kabul etti.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren ancak bir türlü tamamlanamayan Buca Onat Tüneli çalışmaları sürecinde tünel inşaatı üzerinde bulunan bazı taşınmazların hasar aldığı kamuoyunda yer almıştı.

Meclis gündemine de gelen konuyla ilgili harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar sırasında hasar gören, riskli yapı konumuna düşen mağduriyete neden olmaması amacıyla belediye tarafından satın alınması için düğmeye basılmış ve Ağustos ayı olağan meclis oturumu gündemine gelen ilgili önerge Bütçe ve Hukuk komisyonlarına sevk edilmişti.

KOMİSYON KARARINI VERDİ
İlgili önergeyi görüşen Plan ve Bütçe, Hukuk Komisyonu kamulaştırma işlemini oy çokluğu ile kabul etti. AK Parti ve MHP'li üyelerin ‘ret’ oyu verdiği önerge Cumhuriyet Halk Partili üyelerin ‘kabul’ oyu sonrası oy çokluğuyla kabul edilirken, önerge ile ilgili son kararı meclis üyeleri verecek.

9 Eylül (bugün) gerçekleştirilecek oturumda yer alan gündem maddesi şu şekilde;

“Buca Onat Tüneli yapım inşaatı ile ilgili tünel üstü ve etkileşim alanı içerisinde önerge ekinde tehlikeli olduğu belirtilen/belirtilecek taşınmazların herhangi bir mağduriyet oluşturmaması (can ve mal güvenliğinin sağlanması vs.) için Kıymet Takdir Komisyonu tarafından belirlenecek bedeller üzerinden Belediyemizce satın alınmasının oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Hukuk Komisyonları Raporu.”