GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
12 Haziran 2021 Cumartesi 20:05

EURO 2020'ye damga vurdu: Eriksen'in kalbi durdu!

EURO 2020 Avrupa Şampiyonası B grubu maçında Danimarka ile Finlandiya karşı karşıya geldi. Saat 19'da başlayan mücadelenin 45. dakikasında yürekleri ağza getiren anlar yaşandı. Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen'in kalbi durdu saha içerisinde yapılan müdahalenin ardından Eriksen sedye üzerinde sahayı terk etti. Maç ise tatil edildi. Eriksen'in sağlık durumuna ilişkin açıklamaya yapıldı.

EURO 2020 B Grubu mamaçında Danimarka ile Finlandiya karşı karşıya geldi. Saat 19.00'da başlayan maç Kopenhag'ın Parken Stadı'nda oynanan mücadele Danimarkalı futbolcunu Christian Eriksen'in kalbinin durması üzerine tatil edildi.

YÜREKLERİ AĞIZLARA GETİREN O ANLAR
Christian Eriksen, Finlandiya karşılaşmasının 45. dakikasında baygınlık geçirdi. Kalbi duran Eriksen'e sağlık görevlileri tarafından kalp masajı yapılırken, elektro şok cihazıyla da müdahale edildi.

ERIKSEN'IN KALBİ DURDU
EURO 2020 B Grubu'nda Danimarka-Finlandiya maçının ilk yarısında yürekleri ağza getiren bir an yaşandı.

Danimarka'nın yıldızı Christian Eriksen girdiği ikili mücadele sonrası hareketsiz bir şekilde yer kaldı. Kendine bir türlü gelemeyen Eriksen'e sağlık ekipleri kalp masajı yaptı.

Mücadelenin hakemi oyunu durdurarak futbolcunun yanına koştu ve sağlık ekiplerini sahaya davet etti. Eriksen'in yanına gelen sağlık ekibi, oyuncuya kalp masajı yapmaya başladı.

Öte yandan takım arkadaşları da tecrübeli oyuncunun etrafında bir çember oluşturdu.

Saha içerisinde uygulanan müdahalenin ardından Christian Eriksen, sağlık ekibi tarafından soyunma odasına götürüldü.

UEFA: ERİKSEN'İN DURUMU STABİL
UEFA yaptığı açıklamada Christian Eriksen'in hastaneye kaldırıldığını ve oyuncunun durumunun stabil olduğunu duyurdu. UEFA daha sonra detaylı açıklama yapılacağını belirtti.

"ERİKSEN UYANDI, TETKİKLERİ SÜRÜYOR"
Danimarka Futbol Federasyonu, Eriksen'in durumuyla ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada Eriksen'in uyandığı ve tetkiklerin sürdüğü belirtildi.

"Eşi ve babası, Eriksen'in yanında"
Christian Eriksen'in menajeri Martin Schoots da oyuncunun durumuyla ilgili açıklama yaptı.

NPO Radio'ya konuşan Schoots, "Christian hayatta ve konuşabiliyor. Babası ve eşi onunla birlikte hastanedeler." dedi.



FOTOĞRAF UMUT OLDU
Christian Eriksen saha dışına alınırken etrafına perde örüldü. Eriksen sedyeyle hastaneye kaldırıldı. O esnada çekilen fotoğrafta oyuncunun bilincinin açık olduğu gözlendi.

MAÇ DEVAM EDECEK
Danimarka Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamaya göre karşılaşma kaldığı yerden devam edecek. Maç Türkiye saati ile 21:30'da kaldığı yerden devam edecek