GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Aralık 2016 Cuma 12:48

EÜ Rektörü’nden ‘devletin zirvesi’ne fahri doktora hamlesi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’un talebi üzerine üniversite senatosu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a fahri doktora verilmesi kararı aldı.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın 23 Aralık’ta yapacağı İzmir ziyaretinin programı ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Erdoğan ve Yıldırım’ın Aliağa’da Kolin Firması tarafından yapılan Türkiye’nin ilk LNG hizmete alma töreni netleşirken Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı tamamlanan Sütaş Firması’nın üretim tesisi açılışı da programa dahil edilmişti. Tam olarak netleşmeyen, şimdilik taslak olan program üzerinde değişikliklerin olabileceği belirtildi.

Erdoğan ve Yıldırım’ın bakanlar ile birlikte yapacağı İzmir ziyareti öncesi bir hamle de Ege Üniversitesi’nden geldi. Göreve atandığı günden itibaren yaptığı çalışmalar, uygulamalar ve görev değişiklikleri ile dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun iki isme fahri doktora verme kararı aldı. 

Hoşcoşkun’un önerisi üniversitenin senatosuna Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Ak,  Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hikmet Hakan Aydın, Fen Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmet Karaca, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gaye Erel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Engin Berber’in imzalı önerisiyle getirildi. Senato, iki isme de fahri doktora verilmesini oy birliği ile kabul etti.

PROGRAMA ALINMADI
Erdoğan ve Yıldırım’ın İzmir programına şimdilik alınmayan fahri doktora takdim töreni ilgili yerlere bildirilirken Cumhurbaşkanlığı’nın yapacağı programa göre netleştirileceği öğrenildi. İki ismin de üniversiteye gelip gelmeyeceği ise kesinlik kazanmadı.