GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Temmuz 2019 Cuma 08:29

ETİK Başkanı İşler’den ‘fahiş fiyat’ çıkışı: Çeşme pahalıysa neden bu kadar turist geliyor?

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Çeşme’deki fahiş fiyatlar ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Çeşme’nin pahalı olmadığını ve bütçeye göre her ürünün bulunabildiğini söyleyen İşler, “ İlla deniz kenarında marinadaki işletmede kahve içmeyin, arka sokaktaki dükkanda için kahvenizi. Kirası yüksek yerde kahve içeceğim diyorsanız ürün fiyatı da yüksek olacaktır. Çeşme bu kadar pahalı ise neden Çeşme’ye bu kadar turist geliyor” dedi.

EGEDESONSÖZ-Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Çeşme’deki fahiş fiyat eleştirileri ile ilgili açıklama yaptı.

İşler açıklamasında, “Çeşme bu kadar pahalı ise neden Çeşme’ye bu kadar turist geliyor. Neden Çeşme bu kadar revaçta. Çeşme’deki fiyatları gösterirken 2-3 işletmenin fiyatları baz alınmamalı. İlla deniz kenarında marinadaki işletmede kahve içmeyin, arka sokaktaki dükkanda için kahvenizi. Kirası yüksek yerde kahve içeceğim diyorsanız ürün fiyatı da yüksek olacaktır. Fiyatlara bakarsınız, yüksekse bir daha gitmezsiniz o kadar. Çeşme’de her ürünü her fiyata bulabilirsiniz. Ama yine de halkı kazıklamak mantığında olan işletmeler varsa yerel yönetimlerin buna izin vermemesi gerekiyor” açıklamasını yaptı.

İZMİR, ANTALYA VEYA İSTANBUL GİBİ OLMAMALI
İzmir’in Antalya veya İstanbul gibi olmaması gerektiğini söyleyen İşler,“İzmir’in kendi konseptini yaratması gerekiyor. Az turist olmalı ama üst gelir seviyesindeki insanları çekmeli. Yatı ile uçağı ile gelen insanları çekebilmek için bazı nitelikleri taşımak gerekiyor. Havaalanı olmalı, çok iyi marinalar olmalı, bir restoranda 300-400 liralık menü olduğunda bunlar eleştirilmemeli. Bu fiyatlarla hizmet sunan işletmeler olacak ancak halka hizmet sunan uygun fiyatlı işletmeler de olacak. Var olan bu değeri kaybetmememiz gerekiyor. Gelir düzeyi yüksek insanları çekmeyi hedefliyorsanız marina da 2 buçuk liraya çay satarak bunu yapamazsınız” ifadelerini kullandı.