GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Ocak 2019 Salı 16:15

Eski MHP’li o isim kefil oldu: Aday olursa destek veririz!

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir adayı olan Murat Taşer’in CHP Genel Merkezi’nden Milletvekili Tuncay Özkan’ı aday yapmasını istediği öğrenildi. Özkan, İzmir’e gelerek Taşer’in evinde kızı Yaprak’ın nişan yüzüğünü taktı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi için gösterilecek adayı belirleme çalışmalarını sürdüren CHP’nin sahaya yönelik anket ve araştırmaları sürüyor. Parti Meclisi’nin önümüzdeki haftalarda yapılacak toplantısının gündemine gelmesi beklenen İzmir kararı siyaset kulislerinde de merakla bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi konuşulan isimler arasında yer alan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan sürpriz bir hamle geldi. AK Parti ve MHP’nin İzmir’de ittifak adaylarını ilan ettiği günlerde Özkan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Murat Taşer’in kızı Yaprak’ın nişanlısı Sertaç ile birlikte yüzüklerini taktı.

Özkan, “İzmir’in gelecek güzel günlerinin hayalini paylaştığımız sevgili dostum Murat Taşer’in evlatlarının mutlu günlerinde beraber olduk” yorumunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’ne İzmir raporu sunan Taşer’in Büyükşehir adayı için Tuncay Özkan’ı istediği öne sürüldü. Özkan’ın aday gösterilmesi halinde MHP ve merkez sağ partilerde görev alanlar olarak İzmir’de geniş kitlerde destek arayışında aktif görev alacağını bildirdi.

Öte yandan Taşer, İYİ Parti’nin kuruluş çalışmalarında aktif görev almış, MHP’den istifa ederek İzmir yapılanmasının kurulmasına öncülük etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ekibi Taşer’e üst yönetimlerde görev vermeyince ekibiyle birlikte kenara çekilmişti.