GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
13 Temmuz 2024 Cumartesi 11:38

Eski Foça’da sağlık ocağı zulmü

İzmir’in Foça içesinde bulunan Eski Foça 1’Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde personel ve alt yapı yetersizliği sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu öğrenildi. Tedavi olmak isteyen vatandaşların saatlerce beklemek zorunda kaldığını söyleyen Gazeteci Ahmet Aydın Akansu, “3 doktor hangi hastaya yetişsin. Bazı kişiler beklemenin acısını doktorların üzerine yürüyerek, bağırarak çıkarmaya çalışıyorlar. Siyasiler oy istemeye gelince yapmadıkları yağcılık kalmıyor, şikayetlerimize gelince duyan yok” dedi.

Yaz mevsiminde nüfusu 400-500 binlere ulaşan Eski Foça’da yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimde sorunlar yaşadığı bildirildi.

Gazeteci Ahmet Aydın Akansu, yaptığı açıklamada yaşanan sorunları kamuoyuna taşıdı.

Akansu açıklamasında şunları söyledi:

“Eski Foça 1’Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde görevli 3 doktor, binanın yetersizliğine rağmen görevlerini sürdürmeye çalışırken, sıra bekleyen hastalar koridorlarda birbirleriyle tartışıyor.

Binanın her tarafının dökülüyor ve mazot kokusu hastaları aşırı rahatsız ediyor. Bu sağlık ocağına atanan doktorlar lojmanları olmadığı ve kiralık ev bulmakta zorlandıkları için 3-4 ay sonra çekip gidiyorlar.

Eski Foça yazlık bir bölge olduğu için nüfusu 10 kat artıyor, bir de 15 bin asker ve ailesi var. 3 doktor hangi hastaya yetişsin. Bazı kişiler beklemenin acısını doktorların üzerine yürüyerek, bağırarak çıkarmaya çalışıyorlar.

Siyasiler oy istemeye gelince yapmadıkları yağcılık kalmıyor, şikayetlerimize gelince duyan yok. İzmir Sağlık İl Müdürü gelip bir gün şu binanın durumunu, koridordaki hastaları görsün, onların sıkıntılarını bir dinlesin, doktorların neler çektiklerini dinlesin. Sabrımız taştı, CİMER’e yazacağız”