GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Aralık 2019 Çarşamba 14:29

Eski belediye başkanı ilçesine talip: Adayım, son sözü delege söyler!

Foça Belediyesi eski Başkanı Nihat Dirim, CHP ilçe başkanlığına adaylığını açıklarken, “Ben 2 gün önce bir değerlendirme yaparak ilçe başkanlığına aday olmaya karar verdim. Daha önceki konumum ve yaptıklarım itibariyle bunu başarabileceğimi düşünüyorum. Hem de yeni seçilmiş, genç belediye başkanı arkadaşımıza yardımcı olmak niyetindeyim. Bu amaçla yola çıktık. Son sözü delege söyler” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde ilçe kongreleri Aralık ayı içinde start alacak. Foça’da mevcut Başkan Baran Gezmiş Yıldırım yola devam etmeme kararı alırken ilçede önemli bir gelişme yaşandı.

Anavatan Partisi’nin (ANAP) en güçlü olduğu dönemde 1989 yerel seçimlerini kazanan Nihat Dirim ilçe başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Daha sonra 1994 seçimlerini de yine aynı parti (SHP) ile kazanan ve iki dönem belediye başkanlığı yapan Dirim adaylığı noktasında önemli mesajlar verdi.

ADAYIM, SON SÖZÜ DELEGE SÖYLER!
İlçedeki sosyal demokrat camianın önemli ismi olarak gösterilen Dirim, “Ben 2 gün önce bir değerlendirme yaparak ilçe başkanlığına aday olmaya karar verdim. Benden önce iki tane arkadaş vardı aday olan, onlara da bilgilendirme yaptım. Benim amacım Foça’da uzlaşıyı sağlamak, parti içindeki birlikteliği sağlamak. Daha önceki konumum ve yaptıklarım itibariyle bunu başarabileceğimi düşünüyorum. Hem de yeni seçilmiş, genç belediye başkanı arkadaşımıza yardımcı olmak niyetindeyim. Bu amaçla yola çıktık. Aday olan arkadaşlara saygım sonsuz… Onların da layıkıyla yapacağına inanıyorum ama ben daha toparlayıcı olabilecek, deneyime sahip, Foça’daki yerel politikalara daha hakim olduğumu düşünüyorum. Bu çerçevede aday olmaya karar verdim. Son sözü delege söyler” dedi.  

İlçede mahalle delege seçimlerinde olduğu gibi kongrede de çarşaf liste yöntemiyle tercihler sandığa yansıtılacak.