GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Mart 2023 Cuma 10:16

Eski başkanlardan ‘kadın aday’ çağrısı!

İzmir Belediye Başkanları Birliği Derneği, CHP’den TBMM Genel Seçimleri’nde milletvekilliği için aday adayı olan eski kadın belediye başkanlarının adaylık sürecinde üst sıralarda olması gerektiğini belirten bir çağrı yayımladı.

EGEDESONSÖZ – 14 Mayıs’ta yapılacak olan TBMM Genel Seçimleri öncesinde partilerde aday adayları listesi belli oldu.

CHP’nin İzmir’deki belli olan listesinde yer alan Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar Aktuğ, Konak eski Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla eski Belediye Başkanı Sibel Uyar dikkat çekmişti.

İzmir Belediye Başkanları Birliği Derneği, yönetim kurulu toplantısında oybirliği ile aldığı karar ile eski kadın belediye başkanları için çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda bu üç isme tam karşı olarak destek verdikleri belirtilirken, bu üç ismin üst sıralarda yer alması gerektiği ifade edildi.

Derneğin yönetim kurulu üyeleri Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, Narlıdere eski Belediye Başkanı İhsan Erbakış, Buca eski Belediye Başkanı Ahmet Ertan Erdek, Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Narlıdere eski Belediye Başkanı Memet Mustafa Karahan, Balçova eski Belediye Başkanı Mustafa Şentürk, Zeytindağı eski Belediye Başkanı Ümit Nuri Çiftçi ve Ulucak eski Belediye Başkanı ve Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in imzası olan açıklama şu şekilde:

15 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak; TBMM Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçiminde; Sadece Belediyeler Yasası kapsamında değil, yurttaşlarımızın tüm sorunlarında, onlarla iç, içe hizmet üreten Belediye Başkanlarının, sadece kürsülerde değil, sokakta, sahada oluşan deneyimleri, üretimleri, Türkiye genel yönetimi, TBMM için, en değerli birikimdir.

Yönetim Kurulumuz, Milletvekili Aday Adaylığı için, Siyasi Partilerine başvuran Belediye Başkanı üyelerimizin listelerde Aday olarak yer almaları ve hatta milletvekili seçilmeleri sonrası da, tam kadro olarak arkalarında desteğe hazırdır.

Kadınlarımızın, sıkça övgüler sayılan, ama sıra görev verilmesine gelindiğinde dışlanan haksızlığına artık son verilmelidir. Belediye Başkanlıklarında olduğu gibi, ülke genel yönetiminde de KADIN ELİNE, her zamankinden çok gereksinim var.

Bu nedenle de: Milletvekili Aday Adaylığı için başvuran: İzmir 2. Seçim Bölgesinde Nurgül UÇAR AKTUĞ (Seyrek BB), İzmir 1. Seçim Bölgesinde Sema PEKTAŞ (Konak BB) ve Sibel UYAR (Urla BB)'ın, CHP Milletvekili Aday Listelerinde ve üst sıralarından yer verilmesini, ısrarla öneriyor ve destekliyoruz.

Onların aday gösterilmesi, derneğimizin tüm üyelerinde büyük bir heyecan, azim ve coşku nedeni olacaktır. Onların listelerde yer alması, seçmenler üzerinde de beklenen üstünde, büyük ilgi ve destek nedeni olacaktır.