GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Mart 2022 Çarşamba 13:24

Eski Başkanla Gökçek arasında köprü tartışması!

AK Parti'den uzun yıllar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Melih Gökçek'in Karşıyaka'da bulunan İnsan Hakları Anıtı'nı paylaşarak 'köprü' çıkışı yapması tepkilere neden oldu. Sosyal medya hesabından Gökçek'e yanıt veren Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Kafasında insanlık, özgürlük ve insan hakları olmayan birinin, Karşıyaka’nın İnsan Hakları Anıtı’nı sığ tartışmalara alet etmesini yadırgamamak lazım..." diyerek Gökçek'e tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ - Çanakkale Köprüsü'nün açılması sonrası AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında başlayan 'köprü' tartışmaları için AK Parti'den geçmiş dönemlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Melih Gökçek, sosyal medya üzerin İzmir'i örnek gösterdi.

Karşıyaka'daki İnsan Hakları Anıtı'nın fotoğrafını paylaşan Gökçek, "İyi ki bir Çanakkale köprüsü yaptınız… Neymiş 4.608 metre uzunluğunda ve 2.023 orta açıklığı ile dünya rekoru kıran bir köprüymüş… Siz köprü heykeli yapabiliyor musunuz? Siz kim oluyorsunuz, dünyanın en büyük köprü heykelini CHP yaptı… AK Parti haddini bil…" ifadelerini kullandı.

AKPINAR'DAN TEPKİ: BAŞKA KAPIYA!
Gökçek tarafından yapılan açıklamaya ise geçmiş dönemlerde CHP'den Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapmış Hüseyin Mutlu Akpınar sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Akpınar, "Melih Gökçek yine fazla kaçırmış!! Kafasında insanlık, özgürlük ve insan hakları olmayan birinin, Karşıyaka’nın İnsan Hakları Anıtı’nı sığ tartışmalara alet etmesini yadırgamamak lazım... Başka kapıya" dedi.