GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ağustos 2019 Cuma 17:03

Eski başkandan yeni başkana 'pazar yeri' salvosu!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile eski belediye Tahir Şahin arasında "pazar yeri" krizi patlak verdi. Projenin detayları ile ilgili açıklama yapan Şahin, Aksoy'u eleştirdi.

EGEDESONSÖZ- Menemen'de, sokak arasındaki pazar yerinin kapalı modern alana alınması için geçen dönemde başlayan inşaatın tamamlanamamasına ve belediyeden tezgah için yüksek ücret istenmesi pazarcı esnafının protestosuna yol açmıştı.

Protestoyu ‘siyasi’ olarak nitelendiren Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “"Yüksek miktara ihale edilmiş, yapılamıyor. Ben pazarcıların temsilcileriyle konuştum hatta anlaşmaya vardık. Bugün yapılan siyasi bir durum. Yeni para olarak 15 bin TL'nin toplanması kararını belediye meclisi benden önceki dönemde almış. Ben bunu yapmak zorundayım. Parayı toplamadığım zaman suç işlemiş oluyorum. Zimmet çıkıyor. Biz projenin tamamlanması için Büyükşehir Belediyesi'nden para alacağız. Aldığımız bu paranın miktarına göre de alınacak bedeli yeniden belirleyeceğiz. Başka çaremiz yok" demişti.

Aksoy’a bir tepki de Menemen eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’den geldi. Yazılı bir açıklama yapan Şahin, süreç ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi ve Aksoy’a yüklendi. Şahin, “"Mevcut belediye yönetimi seçimden önce namus sözü vererek bir lira bile almayacağını söyleyerek pazarcı esnafını kandırmıştır. Aynı zamanda namus sözü gibi de çok kutsal bir sözü de ayaklar altına almıştır" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama: