GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Nisan 2022 Pazar 18:46

Eski başkan vefat etti!

Foça’nın geçmiş dönem belediye başkanlarından Ahmet Nihat Dirim yaşamını yitirdi.

EGEDESONSÖZ -  Foça’da 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı görevini yürüten Ahmet Nihat Dirim hayatını kaybetti. 62 yaşındaki Dirim'in bir süredir kanser tedavisi gördüğü ancak hastalığının ilerlediği öğrenildi. 

Dirim, 1989 yılındaki yerel seçimlerde Sosyaldemokrat Halkçı Parti'nin adayı olarak seçimlere girerek kazanmıştı. Dirim 1994 yılındaki seçimlerde de birinci olarak başkanlık görevini üstlenmişti.  

Nihat Dirim’in cenaze töreni 5 Nisan Salı günü saat 11.00’de Foça Demokrasi Meydanında yapılacak, cenazesi öğle namazını müteakiben Fatih Cami’nden kaldırılacak.

BAŞKAN SOYER'DEN TAZİYE MESAJI
Dirim'le ilgili taziye mesajı yayınlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "Foça'nın unutulmaz Belediye Başkanı Nihat Dirim'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Her zaman derin bir vefa ile hatırlayacağımız Başkanımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı. 

GÖKÇE: UNUTULMAYACAKSIN NİHAT AĞABEY
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe Dirim için "Foça ve İzmir için hizmet etmiş kıymetli bir büyüğümüzü, Foça Eski Belediye Başkanımız Nihat Dirim’i kaybettik… Yaptıklarınla hatırlanacak ve hiç unutulmayacaksın Nihat Ağabey…" paylaşımında bulundu. 

EMEK ÖDÜLÜ VERİLMİŞTİ
Ege Barış ve İletişim Derneğinin hazırladığı "Barış İçin Belediye Buluşmaları Foça Barış Belediyeciliği 1989-1999'' isimli etkinlikte  Nihat Dirim'e, Barış Belediyeciliği Emek Ödülü verilmişti.