GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Haziran 2020 Perşembe 15:24

Eski Başkan Soylu vermişti: O tesisler belediyenin olacak

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar eski Başkan Bülent Soylu döneminde belediye imkanlarıyla genişletilip restore edildikten sonra özel bir şirkete kiralanan Özdere Sevgi Parkı’ndaki tesisleri mühürledi. İşletmecinin çıkmaması üzerine su ve elektriği kesilen tesislerin halka açılacağı ve belediye tarafından işletileceği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimde Menderes Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Mustafa Kayalar’ın belediyeye ait tesisler için başlattığı hamleler sürüyor.  Özellikle, Özdere ve Gümüldür gibi sahil bölgelerinde yer alan sosyal tesislerin kiralarını ve sözleşmelerini iptal eden Başkan Kayalar tüm tesisleri belediye bünyesine alma kararı almıştı. Kayalar’ın talimatıyla hukuki ve idari süreçleri tamamlanan yerler belediye şirketi tarafından işletilecek. Menderes genelinde yaz dönemi için daha önce özel şahıslar tarafından işletilen 8 tesis belediyenin kontrolüne geçecek.

KRİZ ÇIKTI
Başlatılan tahliye çalışmaları ve işlemler devam ederken Özdere Sevgi Parkı’nda bulunan Akropol Restoran için yürütülen girişimler nedeniyle kriz çıktı. Menderes Belediyesi, tesisleri uzun yıllardır işleten özel şirketten alanı boşaltmasını istedi. Şirket tahliye kararına karşı çıkınca Menderes Belediyesi kaymakamlığa yazdığı yazıda emniyet ve güvenlik gücü desteği istedi. Ayrıca, mülkiyeti orman olan ve uzun yıllardır Menderes Belediyesi’ne kiralanan alandaki tesisler için yapılan işlemlerde “amir” görevinin yerine getirilmesi talebinde bulundu. Kaymakamlık ise belediye imkanları ile AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu döneminde restore edilip yenilendikten sonra özel firmaya verilen alanda belediyenin yetkisinin bulunmadığını bildirdi. Kaymakamlık sadece büfe ve satış yerlerinin olduğu üst kısımda belediyenin hakkının bulunduğunu, belediyenin diğer alanlarda inisiyatif kullanamayacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın talimatı üzerine bölgeye giden zabıta ve ruhsat müdürlüğü ekipleri elektrik ve su aboneliklerini iptal edip sözleşmeyi de fesh ederek kapıları mühürledi. Şirketi, içeride bulunan eşyaları alması için ise süre verildi.

SAHİLİ DE İŞLETİYORLARDI
Öte yandan Sevgi Parkı’nda tesisleri işleten şirket sahiplerinin daha önce Başkan Soylu’nun beton döküp kumsalı kiraladığı alanı işleten kişiler olduğu belirtildi. Başkan Kayalar, mahkeme kararı gerekçe göstererek göreve geldiği ilk aylarda kum üzerindeki demir korkuluklar, şezlong alanı ve betonları kaldırmıştı. Satış alanı ve büfeleri de kaldıran Başkan Kayalar, alanı halkın kullanımına açmıştı.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ Belediye mülkiyetindeki tesislerimizi kendimiz işleteceğiz. İşletmelerimiz şirketimizin koordinasyonunda çalışacak. Belediye şirketi sürekli belediye meclisine hesap verecek ve çalışmalar hakkında bilgi paylaşacak. Ayrıca buralarda halkın rahatlıkla yararlanacağı fiyatlardan satışlar gerçekleştirilecek” dedi.

Kayalar, ilçenin kilometrelerce uzunluğa sahip plajları ve koyları olduğunu da vurgularken izinsiz şezlong, su sporları, büfe ve satış işlemlerine kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Kayalar, deniz zabıtası ve kara zabıtasıyla kaçak yapı ve işgallere karşı da emniyet ve jandarma ile koordineli bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.