GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Nisan 2024 Salı 17:42

Eski başkan Delican’dan ‘ıstakoz’ tepkisi ve uyarı: Bu vebal AK Parti’ye mal edilmemeli!

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın bayram tatiline gittiği Monaco’da sosyal medya üzerinden “ıstakoz yemeği” paylaşımı ile ilgili olarak gerek muhalefet gerekse parti içinden tepkiler geliyor. Son olarak AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican da Şebnem Bursalı’ya tepki gösterdi. Delican açıklamasında “Sayın Vekilin sergilediği bu kabul edilemez davranışı nedeniyle; milletimizle bütünleşmiş; il, ilçe, belde ve mahalle başkanlarımıza kadar her AK Partili’nin hak etmediği sorularla muhatap kalmış olması vebaldir ve çok büyük haksızlıktır" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican yaptığı yazılı açıklamada bayram tatiline gittiği Monaco’da sosyal medya üzerinden “ıstakoz yemeği” paylaşımı yapan AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’ya tepki gösterdi.

Delican açıklamasında şunları söyledi:

Birkaç gündür, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın istakoz paylaşımına yönelik tepki açıklamalarını, eleştirileri üzülerek takip ediyorum.

Her şeyden önce; Kimsenin yaşam şekline ve özel hayatına karışmam ancak milletvekili olan bir kişinin özel hayatının kamuoyuna açık olacağını bilerek hareket etmesi gerekirdi. Sayın Vekilin bu paylaşımını, AK Parti’de siyaset yapan eski bir İl Başkanı olarak tasvip etmem mümkün değildir. Parti teşkilat disiplini ile yetişmiş; halkımız ile iç içe olan kadrolarımızda da bu tür davranışların kabul görmeyeceği muhakkaktır.

Sayın Vekilin sergilediği bu kabul edilemez davranışı nedeniyle; milletimizle bütünleşmiş; il, ilçe, belde ve mahalle başkanlarımıza kadar her AK Partili’nin hak etmediği sorularla muhatap kalmış olması ise ayrıca vebaldir ve çok büyük haksızlıktır. Kaldı ki; “Yediğin içtiğin senin olsun; bana gördüklerini anlat” diyecek kadar mütevazi ve hoşgörü sahibi bir milletin ferdi olarak kimsenin yediği içtiği ile ilgilenmiyorum. Ancak; böyle bir davranışı; bir milletvekilinden beklemiyor olmak ve görüşümü paylaşmak da en doğal hakkımdır.

Şahsıma göre; netice olarak, “Erdemliler Hareketi” ile başlayan siyasi yolculuğumuzda Milletimizin teveccühü ile 22 yıldır hizmet eden kadrolarımızda milletvekilliği gibi önemli bir göreve getirilmiş Şebnem Hanım’ın yaptığı paylaşım bizleri vahim bir tablo ile karşı karşıya getirmiştir. Gösterilen tepkilerin ve yapılan eleştirilerin de AK Parti’ye mal edilmesine de sonuna kadar karşıyım. Bizler; inandığımız yolda, edep ve adabımızla yürümeye devam ediyoruz ve edeceğiz.