GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ağustos 2019 Salı 15:27

Eski Başkan Akpınar’dan AK Partili Kaya’ya: Halka yalan söylüyor!

AK Partili Vekil Kaya’nın yapılamayan statla ilgili, “Karşıyaka stadını yaptırmadılar işte! Eski belediye başkanı dava açtı, bunu engelledi. Şehir tarihi fırsatı kaçırmış oldu” sözleri karşısında konuşan Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Akpınar, “Milletvekilleri halkına doğruları söyleyen ve onları doğru yönlendiren kişilerdir. Vatandaşlarımızın, kendilerine yalan söyleyen insanlara vekalet vermiş olmanın üzüntüsünü yaşadığından eminim. Düşüncelerimi defalarca dile getirmiş olmama rağmen ısrarla, ‘eski başkan dava açtı, engelledi’ demek, en basit ifade ile halka yalan söylemektir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Hüseyin Mutlu Akpınar, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın stat yapımıyla ilgili sözlerine cevap verdi.

AK Partili Vekil Kaya’nın, ‘Karşıyaka stadını yaptırmadılar işte! Eski belediye başkanı dava açtı, bunu engelledi. Şehir tarihi fırsatı kaçırmış oldu. Binali yıldırım’ın güzel bir lafı vardır; ‘inat murattır’ der. Biz onlara inat hizmet etmeye çalışıyoruz’ açıklamaları karşısında konuştu.

-AK PARTİLİ VEKİL KAYA: KARŞIYAKA STADINI YAPTIRMADILAR, ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DAVA AÇTI

Stadın yapımını engellemediğini, kendisi tarafından hiçbir dava açılmadığını söyleyen eski Başkan Akpınar, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, ‘Yalı yerine Örnekköy’de UEFA standartlarında bir stat yapalım’ önerisini hatırlattı ve hazırlanan projeyle ilgili bilgiler sundu.  

VEKİLLER HALKA DOĞRULARI SÖYLER, ‘ESKİ BAŞKAN DAVA AÇTI’ DEMEK YALAN SÖYLEMEKTİR!
Akpınar, “Milletvekilleri halkına doğruları söyleyen ve onları doğru yönlendiren kişilerdir. Vatandaşlarımızın, kendilerine yalan söyleyen insanlara vekalet vermiş olmanın üzüntüsünü yaşadığından eminim. Çünkü Sayın Kaya’nın dediği gibi, son 4 yılda belediyemizin stat için açtığı bir dava bulunmamaktadır. Karşıyaka Belediyesi, stat arazisi ile ilgili davasını çekmesine ve arazideki hissesini bağışlamasına rağmen, stat inşaatı devam etmemiştir. Bunun karşılığında, söz verenlerin sözünü tutmasını bekledik. Ancak aradan geçen onca zamana rağmen, bir arpa boyu yol gidilememesi, sayın vekilin de içinde bulunduğu, iş değil bahane üreten güruhun sorumsuzluğudur. Bu konuda düşüncelerimi defalarca dile getirmiş olmama rağmen ısrarla, ‘eski başkan dava açtı, engelledi’ demek, en basit ifade ile ‘halka yalan söylemektir’. Bunu yapan kişiler de halkın vicdanında hüküm giymeye mahkumdurlar. Son meclis toplantısında Stat alanının bulunduğu yer şehrin merkezinde olduğu bu alan halkın kullanımda daha faydalı olacağı ve kulübümüze ciddi maddi destek sağlayacağını ifade ederek sadece on beş günde müsabaka yapılan bir alandan çıkarılıp çocuklarımızın elinden tutup her gün spor yaptırmaya götürülecek tesis olması gerektiğini ifade ettim. Ve bununla ilgili projeyi hem kulüp başkanına hem gençlik spor il müdürlüğüne hem de bakanlığa gönderdim. Karşıyaka’mız için stat olmazsa olmazdır! Kendilerine yer ile ilgili önerileri de sunmuştuk. Şimdiye kadar çoktan yapılıp bitecek yerlere inat uğruna ilgi göstermediler. Şimdi önlerinde bir engel kalmadı! Artık beni bahane edecek durumları da olmadığına göre buyursun yapsınlar. Şehirleri yaşanmaz hale getirenlerden tarih hesabını soracaktır! Ben bu şehri seviyorum ve çocuklarımızın geleceği için daha iyisini hayal ediyorum” dedi.

AKPINAR DÖNEMİNDE HAZIRLANAN PROJEDEN BAZI DETAYLAR!
İşte içeriğinde; idari bina, kafe, restoran, fitness salonu, çatıda açık yüzme havuzu, KSK store, 50 metrelik tam olimpik kapalı yüzme havuzu, 2 adet çok amaçlı antrenman salonu, 2 adet 50*90 metrelik suni çim futbol sahası, yürüyüş yolları, 20 bin seyirci kapasiteli stat, tam olimpik kapalı yüzme havuzu (25*50), Karşıyaka Spor Kulübü Müzesi (Tribün altı), Etkinlik Meydanı (6,5 dönüm), Kapalı katlı otopark (1500 araçlık) bulunan tesisin görselleri: